Skolemassakre i Pakistan: Alle Talibankrigere er dræbt

Alle seks Taliban-krigere, der har dræbt 126 mennesker på en skole i Pakistan, meldes dræbt. Blandt de dræbte er over 100 børn.

Militæret er kraftigt til stede ved den skole i byen Peshawar i Pakistan, som i morges blev angrebet af Taliban. (Foto: A Majeed © Scanpix)

Pakistans militær oplyser, at alle seks Taliban-krigere, der har angrebet en militærdrevet skole i byen Pesharwa i det nordvestlige Pakistan, er blevet dræbt.

Ifølge en Taliban-talsmand blev de seks med bombesikre veste sendt ind på skolen, og de meldes alle dræbt af pakistansk politi.

126 meldes dræbt

Cirka 500 elever og ansatte befandt sig på skolen, da de seks bevæbnede mænd i militæruniform stormede skolen.

126 meldes dræbt, blandt dem mindst 100 børn. Undervejs lykkedes det at evakuere en stor del af børn og ansatte.

Tre eksplosioner blev hørt, kort tid før militæret meddelte, at i hvert fald fire af gerningsmændene var dræbt, og det lykkedes militæret at redde to børn og to ansatte ud af bygningen.

Taliban-talsmand Mohammed Khurasani har påtaget sig skylden for angrebet. I telefonen har han sagt til et medie, at seks selvmordsbombere har udført angrebet som hævn for drab på Taliban-medlemmer i de pakistanske myndigheders varetægt.

Befriede børn bliver transporteret væk af militæret under det blodige angreb. (Foto: A Majeed © Scanpix)

Den pakistanske premierminister, Nawaz Sharif, har efter angrebet erklæret, at der skal være tre dages landesorg i Pakistan.

- Indtil dette land er renset for terrorisme, vil denne krig ikke stoppe. Det må ingen betvivle, siger premierministeren om hærens offensiv mod Taliban ifølge Ritzau.

Skolen Army Public School indgår i en kæde af skoler, som drives af det pakistanske forsvar under navnet Army Public Schools and Colleges System over hele landet.

På samme måde som i Indien ønsker forsvaret at have et uddannelsestilbud til de ansattes børn. Ansatte og deres familier har også andre velfærdstilbud.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk