Skoler blev sat i brand i Frankrig

I nat gik det også ud over skoler, sportshaller og indkøbscentre, da der for 10. nat i træk var uroligheder i Paris' forstæder og flere store byer. 2.300 ekstra politifolk skal forfølge og opspore uromagerne.

2.300 ekstra politifolk er blevet udstationeret i PParis for at komme optøjerne til livs. (Foto: © Victor Tonelli, Scanpix)

Der blev sat ild til skoler og biler rundt om i de franske byer, da der for 10. nat i træk var optøjer i forstadskvartererne.

Ifølge politiets oplysninger blev næsten 200 personer anholdt, og der blev sat ild til 918 biler, skoler, sportshaller, børnehaver, indkøbscentre og offentlige bygninger.

Hovedstaden blev igen hårdest ramt. I den sydlige forstad Essonne satte unge uromagere ild til to skoler, men ingen mennesker kom til skade. I samme kvarter gik 800 kubikmeter papir op i røg, da en genbrugsvirksomhed brændte.

Helikoptere skal forfølge bander

Øst for Paris blev der sat ild til et ungdomscenter i Vuilleneuve-Saint Georges og et gymnasium i Noisy-le-Grand.

Lignende uroligheder fandt sted i store byer som Rennes, Rouen, Lille, Roubaix, Lyon, Toulouse, Avignon og Clermond-Ferrand.

Politiet har sat syv helikoptere ind med kraftige projektører til at opspore og forfølge banderne, og ekstra 2.300 politifolk er udstationeret i Paris.

Indenrigsminister Nicolas Sarkozy, der har anlagt en hård linje, siger, at banderne i stigende grad virker organiseret og samordner deres aktiviteter ved hjælp af mobiltelefoner.