Skotlands førsteminister: Afstemning om uafhængighed kommer inden 2020

Det er "meget sandsynligt", at skotterne skal til stemmeurnerne inden udgangen af dette årti, siger Nicola Sturgeon.

Ved en afstemning den 23. juni i år stemte 52 procent af briterne for at forlade EU. Nu er Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon, parat til at forlade Storbritannien. (Foto: © Andy Buchanan, Scanpix)

Efter briternes beslutning om at forlade EU den 23. juni i år står skotterne igen på spring for at kræve uafhængighed.

Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon, er stålsat på at give den i forvejen selvstyrende nation sin fulde selvstændighed. Det skriver Reuters.

Efter briternes brud med EU er det ifølge hende "meget sandsynligt", at der vil komme en ny afstemning om uafhængighed inden 2020, siger hun i et tv-program på britiske ITV.

- Jeg synes, at det er meget sandsynligt, når man tager vores situation i betragtning, siger hun ifølge Reuters.

Skotterne stemte i stort tal for at blive i EU, mens resten af Storbritannien overvejende stemte for at forlade unionen.

EU-afstemningen har på ny vækket skotternes afhængighedsbevægelse, som anført af Nicola Sturgeons Scottish National Party har begyndt forberedelserne til at forlade Storbritannien, hvis Storbritannien forlader EU.

For to år afviste et flertal af skotterne dog løsrivelse ved en afstemningen, men denne gang er Skotlands førsteminister mere sikker på sejr.

- Det, der siden er sket, har fået mig til at mene det mere, end jeg gjorde morgenen efter EU-afstemningen, siger hun til ITV.