Skotsk minister trækker sig efter ’upassende opførsel' overfor kvinder

Den skotske minister for børn og unge, Mark McDonald, undskylder for sine forsøg på at være 'sjov'.

Endnu en politiker har nu trukket sig fra sin post efter anklager om upassende opførsel. Denne gang er det Mark McDonald fra den skotske regering. (Foto: ANDREW COWAN © Image © 2016 Andrew Cowan/Scottish Parliament)

#MeToo bølgen har spredt sig fra Hollywood til Europa.

Nu har den skotske minister for børn og unge, Mark McDonald, trukket sig fra sin post og undskyldt for sine forsøg på at være ”sjov” og ”venlig”, som kan have fået andre til at føle sig ilde til mode.

- Min opførsel er alene mit ansvar, og jeg undskylder uforbeholdent til alle, som måske har fundet min opførsel upassende, skriver ministeren i en pressemeddelelse ifølge BBC.

Det skotske nationalparti SNP har bekræftet, at det er i gang med at undersøge to klager om upassende opførsel, hvor den ene klage drejer sig om Mark McDonald.

Tidligere på ugen blev han advaret om at reflektere over sin opførsel af førsteminister Nicola Sturgeon.

En talsmand for førsteministeren siger, at Mark McDonald har "taget et skridt i den rigtige retning ved at undskylde og anerkende, at det ville være upassende for ham at blive i regeringen."

Fra Hollywood til Europa

Mark McDonalds undskyldning og opsigelse kommer kun et par dage efter, at den britiske forsvarsminister, Michael Fallon, trådte tilbage fra sin post.

Ifølge Fallon har han han ikke levet op til de standarder, der forventes af ham.

Fallon har i denne uge indrømmet, at han i 2002 rørte ved journalisten Julia Hartley-Brewers knæ, hvilket han har undskyldt for. Det skete til trods for, at journalisten har udtalt, at det ikke var noget, hun tog skade af.

I en pressemeddelelse skriver han i forbindelse med sin afgang:

- En række anklager er de seneste dage kommet frem mod parlamentsmedlemmer - inklusive nogen om min tidligere opførsel. Mange af disse (anklagerne red.) har været falske, men jeg accepterer, at jeg tidligere ikke har levet op til den høje standard, som vi forventer i Forsvaret, som jeg har den ære at repræsentere.

Opsigelserne kommer i kølvandet på #MeToo-bølgen, hvor anklager om sexchikane bliver fremført på sociale medier efter Weinstein-skandalen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk