Skotske nationalister rydder bordet

SNP står til at få et kanonvalg, men partiets leder tvivler på målingen

SNP's leder Nicola Sturgeon står til et supervalg i dag - med 58 ud af 59 pladser i den første valgstedsmåling. Men det er urealistisk, siger hun på Twitter (Foto: Torben Madsen © DR)

Det skotske nationalistparti (SNP) har kurs mod et imponerende valgresultat ved det britiske parlamentsvalg torsdag.

For selvom de første målinger er usikre, spås partiet at gøre stort set rent bord i Skotland, skriver flere internationale medier.

Gør næsten rent bord

En NOP/MORI exitpoll foretaget blandt 22.000 vælgere konkluderer, at det skotske parti får 58 pladser i det britiske parlaments underhus.

Det er et enkelt mandat fra at rydde bordet blandt Skotlands i alt 59 pladser i parlamentet.

Partiets leder, Nicola Sturgeon, tør dog ikke at tro helt på forudsigelserne.

- Jeg forholder mig meget forsigtig til målingen. Jeg håber på at få en god aften, men jeg tror, at 58 pladser er urealistisk, skriver hun på Twitter ifølge nyhedsbureauet dpa.

De konservative står til sejr - men flere er skeptiske

Målingen giver samtidig Det Konservative Parti et overraskende godt valg i forhold til den seneste tids ekstremt tætte meningsmålinger mellem regeringspartiet og rivalen Labour.

Ifølge NOP/MORI får de konservative 316 sæder i parlamentet, mens Labour må nøjes med 239.

Flere politikere er dog skeptiske over for målingen. Blandt andet fordi den peger i en helt anden retning end tidligere målinger.

- Hvis denne måling viser sig at være rigtig - og det er den muligvis ikke - så er det et parlamentsvalg, som stort set alle målinger op til har fået galt i halsen, siger Matthew Goodwin, politisk analytiker ved University of Nottingham til dpa.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk