Skovbrand ude af kontrol på Gran Canaria: 1.000 personer er evakueret

200 brandmænd arbejder på at få slukket branden.

En skovbrand har siden i går hærget på den spanske ø Gran Canaria, og 1.000 personer er evakueret.

- Evakueringen skete omkring klokken 2 (lokal tid, red.). Vi blev advaret om branden, og vi evakuerede hele byen. Vi evakuerede nabolag for nabolag, mens branden tog til, siger viceborgmester i Artenara, Dina Gonzalez Gil.

Ilden udgør en trussel mod flere byer såvel som naturparken Tamadaba på den vestlige del af øen, sagde myndighederne på Twitter.

Danske Jeanet Kongstedt, der til daglig er fabriksarbejder, er lige nu på ferie på Gran Canaria. Hun vidste ikke, at hun boede tæt på en skovbrand, før hun så røgskyerne.

- Vi så røgskyerne bag en bjergside, da vi var ude og køre i går. Så er man jo godt klar over, hvad der sker. Det var voldsomt, så vi kørte hjem for at finde ud af, hvor det var henne, fortæller hun.

Helikoptere smider vand for at slukke branden. (Foto: ELVIRA URQUIJO A. © Scanpix)

Heldigvis bor de uden for det stærkt berørte område, men flammerne brænder cirka 13 kilometer fra dem.

Stærk vind kan få branden til at sprede sig

Vejrinstituttet Aemet advarer i dag om stærk vind, der kan få branden til at sprede sig. Og netop de informationer sidder Jeanet Kongstedt og holder øje med.

- Vi læser efter, hvor branden blæser hen, og hvor meget den blæser ned mod os. Det er jo temmelig alvorligt, siger hun.

Ifølge de regionale myndigheder arbejder 200 brandmænd samt fly og helikoptere på at få branden under kontrol. Også Spaniens militære nødenhed, der er specialiseret i bekæmpelse af brande, er sendt til området.

To brandmænd har fået brandskader og mindst ét hjem er også ramt af flammerne.

Politiet tror, at branden blev startet af en, der brugte et loddejern. En 55-årig mand blev arresteret lørdag.