Skovbrande har ædt byen 'Paradise': Djævlevinde kan gøre brande endnu værre

Mere end 20 personer har mistet livet i de mest destruktive skovbrande i Californiens historie.

Flammer fra Camp-branden opsluger et hjem nær Big Bend i Californien i går. (Foto: Josh Edelson © Scanpix)

Knastørre og meget varme ”djævlevinde” fra USA's ørkenområder kan få situationen i Californien til at blive endnu værre.

Sådan lyder advarslen fra meteorologer ved USA’s meteorologiske institut i College Park Maryland, som frygter, at vindene i dag vil sætte fart i de allerede alvorlige brande, der lige nu hærger i både det nordlige og sydlige Californien.

- Det her bliver slemt. Vi vil få vinde, der blæser med op mod 64 kilometer i timen med vindstød på op mod 112 kilometer i timen, lyder det fra meteorolog Marc Chenard til Reuters og tilføjer:

- Der er ikke andet end dårlige nyheder.

Skovbrandene, som allerede er blevet erklæret de mest destruktive i Californiens historie, har brændt siden torsdag morgen og har skabt voldsomme ødelæggelser.

Jævnet med jorden

Tre store brande hærger lige nu, Camp-branden i det nordlige Californien og Hill- og Woolsey-brandene i det sydlige Californien. Den mest alvorlige af de tre brande, Camp-branden, er allerede fordoblet i størrelse siden fredag.

23 personer har indtil videre mistet livet i branden, og myndighederne har i dag fået 20 procent af branden under kontrol. I Malibu, Californien, har yderligere to personer mistet livet.

I byen Paradise er 6.700 huse og forretninger forsvundet i flammerne - 80-90 procent af byens boliger er væk, vurderer byens borgmester, Jody Jones. Det er også her, at langt de fleste ofre er fundet.

110 personer savnes stadig.

Kun to andre brande i Californiens historie har kostet flere liv, nemlig Griffith Park-branden i 1933 og Tunnel-branden i 1991.

Infrarøde satellitbilleder viser Camp-brandens hærgen i fredags. (Foto: handout © Scanpix)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk