Skudangreb i Istanbul: Flere ofres nationaliteter er offentliggjort

Der var saudiarabere, marokkanere, libanesere, libyere og en israeler blandt de sårede og dræbte, oplyser tyrkisk minister.

Pårørende sørger ved begravelsen af en af de dræbte efter nattens angreb i Istanbul. (Foto: OSMAN ORSAL © Scanpix)

I nat blev nytårsfejringen på natklubben Reina i Istanbul brutalt afbrudt, da mindst en bevæbnet gerningsmand åbnede ild og dræbte 39 personer.

Der er tyrkere, saudiarabere, marokkanere, libanesere og libyere blandt de dræbte og sårede i skudangrebet, oplyser den tyrkiske familie- og socialminister, Fatma Betul Sayan Kaya ifølge det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu Agency.

Det israelske udenrigsministerium oplyser desuden, at en 19-årig israelsk kvinde er blandt de dræbte, mens Belgiens udenrigsministerium oplyser, at en person med dobbelt tyrkisk-belgisk statsborgerskab også er blevet dræbt.

Der er ingen meldinger om sårede eller dræbte danskere efter angrebet.

Ambassade afviser efterretninger om angreb

Tidligere i dag sagde indehaveren af natklubben, Mehmet Koçarslan, at der havde været amerikanske efterretninger om et potentielt forestående angreb for en uges tid siden.

Det afviser den amerikanske ambassade i Tyrkiet dog i klare vendinger.

- I modsætning til rygter i cirkulation på de sociale medier, så havde den amerikanske regering ingen informationer om trusler mod specifikke underholdningssteder, herunder Reina Club, oplyser ambassaden i en pressemeddelelse.

Derimod var der ifølge ambassaden blevet udsendt en generel advarsel i forbindelse med højtiderne, hvor amerikanere opfordres til blandt andet at undgå meget befærdede steder i Tyrkiet og en række andre lande.

Ingen har taget skylden for angrebet, og der er endnu ingen anholdte.

  • Den tyrkiske kystvagt patruljerer ved natklubben Reina, som ligger ud til Bosporusstrædet efter angrebet. (Foto: Ümit Bektas © Scanpix)
  • Der er blevet lagt blomster uden for diskoteket i løbet af dagen. (Foto: Ümit Bektas © Scanpix)
  • Tyrkiske urobetjente står vagt nær natklubben, der er populær blandt udlændinge. (Foto: TOLGA BOZOGLU © Scanpix)
  • Teknikere har arbejdet på gerningsstedet siden angrebet. (Foto: Ümit Bektas © Scanpix)
  • Angrebet skete, da det nye år var blot en time gammelt. (Foto: HUSEYIN ALDEMIR © Scanpix)
1 / 5
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk