Skudofre i Tunesien: De fleste er udenlandske turister

De 37 dræbte under skuddramaet på stranden i Tunesien er primært udenlandske turister, lyder det fra indenrigsministeriet. Turister fra Storbritannien, Tyskland og Belgien er iblandt.

Dagens angreb var formentlig rettet mod det fem-stjernede Imperial Marhaba Hotel i Sousse. (Foto: MOHAMED MESSARA © Scanpix)

Det er primært udenlandske turister, der er blevet dræbt ved terrorangrebet mod to turisthoteller i Tunesien, hvor antallet af dræbte er oppe på 37. Det oplyser indenrigsministeriet.

Turister fra Storbritannien, Tyskland, Irland og Belgien er blandt de dræbte, oplyser landets sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der er såvel danske som norske og svenske turister i byen, men der er ingen oplysninger, der tyder på, at skandinaviske turister er blandt de dræbte.

Rettet mod et hotel

Det er to turisthoteller i byen Sousse, der er er blevet angrebet. De to strandhoteller ligger ved siden af hinanden.

Meget tyder dog på, at angrebet var rettet mod det femstjernede Riu Imperial Marhaba Hotel, som ligger nær stranden i den nordlige del af Sousse.

Hotellet oplyser, at de fleste gæster på hotellet er fra Storbritannien og andre centraleuropæiske lande.

- Størstedelen af vores gæster er fra Storbritannien og andre centraleuropæiske lande. Alligevel er det ikke muligt i øjeblikket at bekræfte nationaliteterne eller andre detaljer om ofrene, skriver RIU-gruppen, der driver hotellet, i en erklæring.

- Da de tunesiske myndigheder stadig arbejder på området, og da der stadig bliver taget hånd om gæsterne, er informationer om angrebet på hotellet meget begrænset, lyder det.

Ifølge Riu Imperial Marhaba Hotel var belægningen på 77 procent på hotellet. Det svarer til 565 gæster.

Populær turistby

Nyhedsbureauet AFP rapporterer, at en person begyndte at skyde ved hotellerne. Fronten af hotellerne fører lige ned til stranden. De tunesiske myndigheder betegner angrebet som et "terrorangreb".

- Attentatmanden blev dræbt, siger indenrigsministeriets talsmand, Mohamed Ali Aroui, ifølge AFP.

Det er uklart, om der skal være en gerningsmand mere, men flere internationale medier rapporterer, at der var skudvekslinger med en anden attentatmand.

Sousse er en populær turistby, som hvert år besøges af langt over en million mennesker.

Ifølge den danske generalkonsul i Tunis, Ingerlise Ennabli, skønnes det, at der i 2015 vil komme mellem 12.000 og 15.000 danske turister til Tunesien.

Der er ingen meldinger om, at nogen danskere skal have lidt overlast ved fredagens terrorangreb. Mindst to danske rejsebureauer har i øjeblikket feriegæster i Sousse.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk