Skyderi i Holland: Tre døde af kvæstelser

Myndighederne advarer om mand af tyrkisk oprindelse, som har forbindelse til angrebet.

Politiet har afspærret området. (Foto: Robin van Lonkhuijsen © Scanpix)

Mindst én person har her til formiddag åbnet ild i en sporvogn i den hollandske by Utrecht.

Ifølge Utrechts borgmester, Jan van Zanen, er tre personer døde efter angrebet og mindst fem er sårede. Det siger han i en video på Twitter.

Politiet leder netop nu efter en 37-årig mand af tyrkisk oprindelse. På Twitter advarer de mod at nærme sig ham, men opfordrer i stedet til at kontakte politiet.

Myndighederne har bekræftet, at angrebet "ser ud til at være et terrorangreb". Det siger Pieter-Jaap Aalbersberg, som er leder af landets antiterror-agentur til mediet NOS.

De hollandske myndigheder har hævet terrorberedskabet i Utrecht til det højeste niveau og fortsætter jagten på gerningsmanden eller -mændene.

Utrecht lukket ned

Efter angrebet er byen så godt som lukket ned.

Politiet beder folk om at holde sig væk fra området, hvor angrebet skete, og den formodede gerningsmand skulle ifølge hollandske medier fortsat være på fri fod.

Ifølge AP er politiet massivt til stede uden for en bygning tæt på det sted, hvor skyderiet fandt sted.

Politiet har samtidig bedt alle skoler i byen om at holde døre og vinduer lukket, skriver Reuters. Universitet i Utrecht har også lukket alle døre og vinduer og ingen kan komme hverken ind eller ud, skriver NOS, som er et hollandsk public service-medie.

Hollands premierminister, Mark Rutte, siger ifølge flere medier, at han "er dybt bekymret" over episoden. Regeringen har nu indkaldt til krisemøde som følge af skudepisoden.

Her fandt angrebet sted.

Ingen anholdelser

Skudepisoden blev indrapporteret klokken 10.45.

Det lokale medie RTV Utrecht citerer øjenvidner for, at flere mænd løb væk fra gerningsstedet.

Politiet har endnu ikke foretaget nogen anholdelser, siger Pieter-Jaap Aalbersberg, som er leder af landets antiterror-agentur på et pressemøde. På pressemødet beder han også beboerne i Utrecht om at blive indendøre og være opmærksomme.

- Der er en kompleks operation på vej mod den mistænkte. Vi beder borgerne være opmærksomme og lytte til de lokale myndigheder.

De har afspærret et område omkring 24. oktoberpladsen, hvor skyderiet skete. Der er også blevet sendt nødhelikoptere til stedet. Politiet har også hævet beredskabet omkring moskéer og stationer i byen.

Øget beredskab i store byer

Al offentlig transport i Utrecht er indstillet foreløbigt, men man kan stadig tage tog til og fra byen. Det skriver det hollandske medie AD.

Andre hollandske byer beretter også om øgede beredskaber.

- I forbindelse med udviklingen i #Utrecht #24oktoberpladsen tages der ekstra forholdsregler i Rotterdam på stationer og i moskeer, skriver Rotterdams Politi på Twitter.

Også i Amsterdam og Haag har politiet hævet trusselsniveauet til fire, som er det næsthøjeste.

På grænsen mellem Holland og Tyskland har Tyskland desuden indsat ekstra mandskab.

Historien opdateres...

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk