Slagsmål og håndgemæng: Erdogans livvagter har gjort det før

Den tyrkiske præsidents livvagter kom i masseslagsmål i Washington, og det er ikke første gang.

Under Tyrkiets præsident, Recep Tayyib Erdogan, besøg i den amerikanske hovedstad Washington D.C., kom det til håndgemæng.

Erdogan, der bl.a. skulle mødes med Donald Trump, var på den tyrkiske ambassade i den amerikanske storby, da en gruppe demonstranter mødte op for at vise deres utilfredshed med den tyrkiske præsident. Demonstrationen udviklede sig til et masseslagsmål, hvor Erdogans jakkesætklædte livvagter uddelte spark og slag til demonstranterne.

Ni personer endte på hospitalet som følge af slagsmåletet, skriver CNN.

Det er langt fra første gang, at Erdogans livvagter kommer i håndgemæng med demonstranter og lokale politistyrker.

FN-besøg i 2011

I 2011 var Erdogans livvagter involveret i et slagsmål med FN-sikkerhedsvagter ved FN-bygningen i New York.

Årsagen var, at Erdogan, der dengang var premierminister, blev nægtet adgang til en nødudgang, som ledte til det rum, hvor den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, holdt en tale.

Livvagterne krævede, at Erdogan fik lov at bruge nødudgangen, og da FN-sikkerhedsfolkene nægtede, begyndte livvagterne at svinge med knytnæverne.

En FN-ansat blev efter episoden indlagt med brækkede ribben.

Washington 2016

Erdogan aflægger besøg i Washington i marts 2016, hvor han skulle holde en tale på et institut i byen. Demonstranter var mødt op for at vise deres utilfredshed mod Erdogan, og det udviklede sig til håndgemæng mellem demonstranter og Erdogans livvagter.

https://twitter.com/yochidreazen/status/715563551222599680 https://twitter.com/yochidreazen/status/715563376148090884

Twitter-opslagene er lavet af journalisten Yochi Dreazen, der på daværende tidspunkt arbejdede for magasinet Foreign Policy.

Tyrkisk ambassade: Vold var selvforsvar

I en udtalelse fra den tyrkiske ambassade i Washington kalder Tyrkiet gårsdagens masseslagsmål for "selvforsvar" og sendte skylden videre til demonstranterne, som de mener var PKK-sympatisører.

Udtalelserne står i skærende kontrast til udmeldingen fra politiet i Washingston, der i går sagde, at volden mod demonstranterne kom uprovokeret.

Politiet i Washington undersøger i øjeblikket gårsdagens masseslagsmål. Man har endnu ikke fundet årsagen til hvorfor masseslagsmålet opstod.

Under hashtagget #ArrestErdogansBodyguards har flere Twitter-brugere lagt billeder og videoer op af Erdogans livvagter. De kræver, at gårsdagens voldsepisode får konsekvenser.

Facebook
Twitter