Slørklædt kronprinsesse Mary hilste på pave Frans

Kronprinsparret mødte i dag den katolske kirkes overhoved ved privat audiens i Vatikanet.

Schweizergarden stod ret med hellebarderne, da kronprinsparret her til formiddag mødte pave Frans ved en privat audiens i Rom.

Mødet mellem det fremtidige overhoved for den danske folkekirke samt den katolske kirkes leder er en del af et dansk erhvervsfremstød i Italien.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ledsages på rejsen af udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) samt sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Møde berørte kronprinspar

Audiensen fandt sted i det Apostolske Palads, der er pavens officielle residens. Kronprinsparret havde gaver med til pave Frans, der blev overrakt i paladsets bibliotek. Blandt andet en speciallavet vase fra Den Kongelige Porcelænsfabrik med kronprinsparrets monogram.

- Jeg fornemmede, at audiensen gjorde et tydeligt indtryk på kronprinsparret. Der var en særlig stemning i rummet. Paven er en person, der har en stor udstråling og det var et personligt møde, der berørte både kronprinsparret samt ministrene, siger DR Nyheders kulturkorrespondent, Mette Hybel, der overværede dele af audiensen.

Bar slør under audiens

Både kronprinsesse Mary samt sundhedsministeren bar sorte, luftige slør under mødet med paven, hvilket er et udtryk for respekt for den katolske kirkes overhoved.

- Som ledsagende pressefolk var vi blevet instrueret i at komme diskret påklædte i mørke farver. Uden hverken synlige skuldre eller ben, fortæller kulturkorrespondent Mette Hybel.

Senere torsdag besøger kronprinsparret blandt andet Trevi-fontænen i det centrale Rom.

Facebook
Twitter