Slut med Concorden over Atlanten

De rige og de kendte har i 27 år fløjet hurtigt og dyrt over Atlanten med Concorden. Men nu er en epoke i flyvningens historie slut. Siden Concorde-flystyrtet i 2000 har det haltet med at få sæderne fyldt op, så nu stopper man de supersoniske flyrejser.

Til efteråret er det slut med at flyve Concorde over Atlanten,og dermed er en epoke i flyvningens historie slut.

BritishAirways er indehaver af verdensrekorden for ruten mellem London ogNew York, som et Concorde-fly gennemførte på 2 timer, 59 minutterog 59 sekunder.

BritishAirways og Air France er de eneste to selskaber, der brugerConcorde-fly, og de flyver i dag kun fra de to byer, London ogParis, til New York.

Besætning:6-8

Passagerkapacitet: 100

Rækkevidde: 7200 kilometer

Hastighed:2200 km/timen

Max.flyvehøjde: 19.202 meter

Brændstofkapacitet: 96 ton

Max. vægt:185 ton

Højde:12,22 meter

Længde:62,13 meter

Vingefang:25,56 meterFakta om Concorden

De to luftfartsselskaber Air France og British Airways meddeler,at de stopper pga. kraftigt faldende passagertal. Efter denkatastrofale flyulykke i juli 2000, hvor en Concorde styrtede nedved lufthavnen i Paris har det haltet med at få passagere nok ombord på flyene. Turen har været forbeholdt de rige og kendte, foren enkelt tur fra Paris til New York koster omkring 50.000 kr. Deter over 27 år siden, at den første Concorde fløj over Atlanten.

Det slanke fly med den skæve næse blev sat i verden i 1960'erne,som et fransk-britisk samarbejde, der skulle bringe europæiskteknologi i front.

Det er også lykkedes i den forstand, at ingen andre har kunnetsende passagerer over Atlanten på 3 1/2 time, i knap 18 kms højde,med over 2.000 km i timen. Og den europæiske flyproducent Airbusbygger også i dag videre på den teknologi, der blev skabt medConcorden.

Men den kommercielle succes stod ikke mål med prestigen. Alt ialt er der bygget 20 Concorde-fly, hvoraf kun 12 er i drift i dag.Concorden er simpelthen for dyr i brændstof, og så larmer den i engrad så den kun får lov at brage ud over det åbne hav.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter