Slut med en lugtende sidemand på flyet - nu vælger du selv

Nu kan du snart selv vælge, hvem du vil siden af på flyrejsen. En ny hjemmeside gør brug af Facebook og LinkedIn, så du kan se dine medrejsende.

Sådan vil det måske se ud i fremtiden, når du skal vælge en plads i flyet. (© SeatID)

Du kender det godt. Du finder din plads i flyet og sidemanden kommer ned ad midtergangen med tre tasker og trækker hårdt efter vejret. En irriterende fyr, der lugter langt væk af cigaretrøg og sved, eller måske kvinden med en grædende og gylpende baby på armen.

Hvad nu hvis du kunne undgå dem på turen til London eller New York, og i stedet vælge en du gerne ville sidde ved siden af?

Det bliver måske snart muligt. Det er i hvert fald intentionerne med SeatID, et spritnyt socialt sted på nettet, hvor rejsende kan parre sig med hinanden.

Bruger de sociale netværk

Andre på flyet, som lader dig se deres profil på SeatID - og de skal med A870 til New York, eller C234 til Beijing ligesom dig. Hvem ved - måske finder du endda ud af, at du kender en på samme fly - og vupti - I aftaler at sidde sammen.

Det ville måske også være en ide for erhvervsfolk, der rejser mange dage om året - her kan de finde sammen med forretningspartnere og udnytte tiden på flyturen.

SeatID bruger data fra Facebook, LinkedIn og andre sociale netværk, som du allerede er på, og så lader de passagererne se på profiler med samme interesser og booke ud fra det.

Ubehagelig fyr gav ideen

Hovedmanden bag hjemmesiden Eran Savir siger, at han fik ideen fra en af sine venner.

- Han ringede til mig en dag, efter at han havde siddet ved siden af en fyr, som var meget trættende og lugtede meget. Så han tænkte. Med al den åbenhed og information, vi har i dag, så må man kunne vælge en flyplads baseret på profiler fra sociale netværk, siger Eran Savir til hjemmesiden EpicLaunch.com.

Du bestemmer selv hvor mange oplysninger du vil dele med andre med SeatID.

Endnu har ingen store flyselskaber meldt sig på banen og lavet aftaler med SeatID - men måske det bare er et spørgsmål om tid, før du sidder ved siden af din Facebook-ven - og snakker løs om jeres fælles oplevelser over en god middag på vej til Barcelona.

Facebook
Twitter