Slut med at jage vilde dyr i Botswana

Slut med at købe sig ret til at nedlægge en bøffel eller en elefant i Botswana. Der indføres jagtforbud.

Nok se men ikke skyde. Fra 1. januar 2014 bliver det forbudt at jage vilde dyr i Botswana. (© Colourbox)

Botswana er en af Afrikas førende destinationer, når det gælder safariturister, men om et år er det slut. Så bliver der kun plads til de turister, der kigger på de vilde dyr.

Miljøministeriet i Botswana meddeler, at regeringen har besluttet at forbyde al kommerciel jagt på vilde dyr fra 1. januar 2014.

- Det er ikke længere foreneligt med hverken vor nationale forpligtelse til at bevare den lokale fauna eller for den langsigtede vækst i den lokale turistindustri, hedder det i en erklæring.

Indtægter fra turisme tegner sig for 12 procent af bruttonationalproduktet.

Fine forhold for turister

Der er i øjeblikket jagttilladelser flere steder i det store land i det sydlige Afrika. Det gælder i parker i Okavango Deltaet og i parker i Kalahari-regionen, der er berømt for de fine forhold for turister.

Botswana er hjem for mange af de store dyr, som turister uden for Afrika gerne rejser langt for at se - nogle også for at skyde.

Det gælder dyr som elefanter, løver og bøfler, men regeringen er bekymret, for nogle dyrearter er hårdt ramt af tilbagegang.

- Hvis der ikke gøres noget, vil denne nedgang udgøre en trussel mod både det bevaringsmæssige og vor naturlige arv, hedder det i erklæringen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk