Smuglere hjælper flygtninge med at sammenligne forhold i EU-lande

For integrationsminister Inger Støjberg bekræfter et ikke tidligere offentliggjort dokument, at regeringens politik er den rigtige.

Ifølge Jyllands-Posten har menneskesmuglere ladet et skema over forholdene i EU-landene, så flygtninge har kunnet tage bestik af landene, inden de er rejst. (Photo by Marco Di Lauro/Getty Images) (Foto: Marco Di Lauro © 2005 Getty Images)

Menneskesmuglere forsyner flygtninge og migranter med detaljerede informationer om vilkårene i de enkelte EU-lande, så de bl.a. kan tage bestik af størrelsen på velfærdsydelserne, før de afgør, hvor de vil søge asyl.

Det fremgår ifølge Jyllands-Posten af et ikke tidligere offentliggjort dokument fra EU’s grænseagentur, Frontex.

Der er tale om et skema, som menneskesmuglere i sensommeren i fjor gjorde tilgængeligt for asylsøgere via en hjemmeside. Her kunne asylsøgerne bl.a. sammenligne ventetiden på familiesammenføring og den månedlige ydelse, de får i lande som Tyskland, Sverige og Danmark.

Har stor viden

Frontex’ talsperson, Ewa Moncure, ved ikke, om det konkrete skema stadig cirkulerer.

Hun forklarer dog til Jyllands-Posten, at det er et udtryk for, at nogle flygtningegrupper har stor viden om forholdene i de enkelte lande.

Støjberg lover stramninger

For integrationsminister Inger Støjberg (V) er det ifølge Jyllands-Posten et bevis på, at vilkårene spiller en afgørende rolle for asylsøgernes valg af destination.

Hun mener derfor, at det var rigtigt af den nye Venstre-regering at fremsætte et lovforslag, som barberer den månedlige ydelse til SU-niveau, for at nedbringe antallet af asylsøgere.

Inger Støjberg langer samtidig ud efter sine politiske modstandere, som hun mener har haft »en naiv« tilgang til diskussionen, og annoncerer flere stramninger.

- Der kommer noget på opholdsvilkår generelt, og der kommer noget på familiesammenføringer. Det gør der, siger hun.

/DR Nyheder/

FacebookTwitter