Smugling af øgler får Indonesien til at lukke ø for turister

Ulovlig smugling af komodovaraner får myndighederne i Indonesien til at lukke en populær turistø i et år.

De indonesiske myndigheder har besluttet at lukke øen Komodo i hele 2020 for at passe på de store komodovaraner, der bliver smuglet væk og solgt. (Foto: MADE NAGI © Scanpix)

Øen Komodo i Indonesien bliver lukket for turister i hele 2020.

Det oplyser de indonesiske myndigheder til lokale medier, skriver CNN.

Beslutningen om at lukke for adgangen til den populære turistdestination skyldes, at der i stigende grad er blevet smuglet komodovaraner fra øen.

Det har tidligere været omtalt i lokale medier, at myndighederne har overvejet at lukke øen.

Og nu er beslutningen truffet, skriver den lokale avis Tempo ifølge CNN.

Fra januar 2020 vil turister således ikke kunne få adgang til Komodo, siger Marius Jelamu, der er talsmand for provinsen Nusa Tenggara Timur.

Beslutningen er ifølge Tempo truffet som en reaktion på, at der i marts er blevet smuglet intet mindre end 41 komodovaraner fra øen.

De skal tilsammen være blevet solgt for 500 millioner indonesiske rupiah. Det svarer til omkring 233.000 kroner.

  • En lille komodovaran, der er beslaglagt af politiet i Indonesien. Fem komodovaraner blev solgt via Facebook. (Foto: DIDIK SUHARTONO © Scanpix)
  • Komodovaranerne blev beslaglagt sammen med en række andre vilde dyr, der blev solgt ulovligt på nettet. De indonesiske myndigheder kæmper med at sætte en stopper for den ulovlige handel og smugling. (Foto: Juni Kriswanto © Scanpix)
  • Komodovaranerne vokser sig store og farlige. Her spiser de en ged i en indonesisk nationalpark. (Foto: ANTARA FOTO © Scanpix)
1 / 3

Verdens største øgle

Marius Jelamu oplyser, at lukningen skal give myndighederne mulighed for at tage vare på naturen på øen samt øens komodovaraner.

Komodovaranen er verdens største nulevende øgleart.

Dyrene er berygtede for deres giftige bid og deres enorme størrelse. De bliver normalt mellem to og tre meter lange.

Ifølge WWF Verdensnaturfonden er komodovaranen også den farligste øgle, da det er den eneste øgle, der kan dræbe store dyr såvel som mennesker.

Der lever mere end 5000 komodovaraner fordelt på øerne Komodo, Rinca, Gili Motang samt i det vestlige og nordlige Flores. Det viser tal fra Unesco.

Det er dog ifølge Tempo kun øen Komodo, der skal lukkes for turister.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk