Tema Krigen i Syrien

Snestorm i Syrien bremser ambulancer

Red Barnets hjælpearbejdere fortæller om en kritisk situation for de evakuerede, fordi sne har ramt Syrien.

Red Barnet frygter for de mange evakuerede og de tilbageblevne i Aleppo, fordi sneen er faldet og temperaturen er faldet til under frysepunktet. (Foto: MOHAMED AL-BAKOUR © Scanpix)

En kraftig snestorm har ramt det nordvestlige Syrien. Temperaturerne falder til under frysepunktet, så situationen er kritisk for de mennesker, som er blevet evakueret fra den krigshærgede by Aleppo.

Det rapporterer Red Barnets' hjælpearbejdere, som befinder sig ved Aleppo, siger generalsekretær, Jonas Keiding Lindholm.

Mange er kommet afsted uden andet tøj, end det de har på, mens nogle børn kun er iført nattøj.

I takt med at vejret bliver værre, stiger bekymringen for dem, der stadig er fanget i det østlige Aleppo.

Mens familier venter på evakuering, opholder de sig angiveligt på gaden eller i udbombede bygninger, som ikke kan varmes op, ligesom der også mangler mad og lægehjælp.

Hjælpearbejdere, som befinder sig i landdistrikterne Idlib og Aleppo, fortæller, at sne gør det meget vanskeligt for ambulancer og hjælpeorganisationernes lastbiler at komme frem.

- Vores nødhjælp kan ikke komme frem. Ambulancerne kan heller ikke bringe de sårede børn og familier til hospitalet, siger Jonas Keiding Lindholm.

- Man har fået hjulpet civile ud af Aleppo, men de børn, som kommer ud, er svært forkomne, fordi de under belejringen ikke er blevet tilset af læger, siger han.

/ritzau/