Snigskytter skyder mod gravide i Syrien

Mange børn bliver ofre for snigskytter, der øjensynligt har et spil i gang om at ramme bestemte mål.

Snigskytter i Syrien konkurrerer indbyrdes om at skyde gravide og børn, hævder en britisk læge, som har arbejdet på flere hospitaler i det krigshærgede land.

- De fleste ufødte børn, vi opererede var syv, otte eller ni måneder gamle. Det vil sige, at det har være tydeligt, at der var tale om gravide kvinder, siger lægen David Nott til CNN.

Nott siger, at næsten alle operationer, som han udfører, er på sårede ofre for snigskytter.

Tegn på et spil

- Også små børn bliver skudt af snigskytterne, siger Nott, der arbejder som frivillig læge i det nordlige Syrien for organisationen Syria Relief.

- En dag tog vi imod 16 kvinder, som alle var ramt af skud i den højre side af lysken. Den næste dag var alle ofre ramt i den venstre side af lysken, hvilket indikerer, at en eller anden form for spil foregår mellem snigskytterne.

Fotos, som Syria Relief har givet til CNN, viser en lille pige i en hospitalsseng med skudskader i hovedet. Hun ser højst ud til at være fem år gammel. Et andet billede er af en pige på samme alder under et stort grønt lagen. Hun har et sår i panden.

Løber væk fra snigskytter

CNN viser en reportage med optagelser af desperate syrere, der løber for at komme væk fra snigskytter.

Der er endnu ikke sat en dato for en international fredskonference, der skal sætte en stopper for borgerkrigen i Syrien.

- Der er ikke aftalt en dato. Og de aktuelle forhold bidrager ikke til at komme en gennemførelse nærmere, sagde præsident Bashar al-Assad til tv-kanalen al-Mayadeen tidligere i denne uge.

Borgerkrigen i Syrien har stået på i mere end to år, og den blodige konflikt har ifølge FN kostet flere end 100.000 mennesker livet.

/ritzau/

Facebook
Twitter