Snowden får lov at blive længere i Rusland

En talskvinde for den russiske udenrigsminister siger, at man forlænger afhopperens ophold i landet.

Nyheden om Edward Snowden kommer bare dagen efter, at Barack Obama har besluttet at forkorte en fængselsstraf mod en anden whistleblower - Chelsea Manning. (Foto: © Marcos Brindicci / Reuters © Scanpix)

Den amerikanske whistleblower Edward Snowden er velkommen til at forblive i sit nuværende eksil i Rusland noget tid endnu.

Det fortæller en talskvinde for den russiske udenrigsminister ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Snowdens ophold i Rusland er lige blevet forlænget i et par år, siger talskvinden.

Edward Snowden blev kendt som whistlebloweren, der via sit arbejde i den amerikanske efterretningstjeneste NSA stjal fortrolige oplysninger og delte dem med offentligheden.

Han flygtede først til Hongkong, hvor han blandt andet mødtes med de amerikanske journalister Glenn Greenwald og Laura Poitras. I flere måneder kunne de løbende afsløre fortrolige oplysninger fra den amerikanske efterretningstjeneste.

Senere flygtede Snowden videre til Rusland, hvor han efter at have opholdt sig i en måned i en lufthavn fik midlertidig opholdstilladelse i landet.

Nyheden om Edward Snowden kommer bare dagen efter, at Barack Obama har besluttet at forkorte en fængselsstraf mod en anden whistleblower - Chelsea Manning.

Chelsea Manning blev i 2013 idømt en fængselsstraf på 35 år for spionage og for at have lækket 700.000 fortrolige dokumenter blandt andet om krigene i Irak og Afghanistan.

/ritzau/

Facebook
Twitter