Søren Kam på top 10 liste over mest eftersøgte

Søren Kam er top 10 listen over verdens meste eftersøgte nazi-forbrydere. Listen er lavet af det internationale nazi-jæger-organisation Simon Wiesenthalcenteret.

Søren Kam stod bag mordet på redaktør Carl Henrik Clemmensen i august 1943. Drabet skete i Lyngby. (© DR)

Søren Kam er på top-ti liste over eftersøgte naziforbrydere. Listen er lavet af Det internationale nazi-jæger-organisation Simon Wiesenthalcenteret, som arbejder på at få bragt naziforbrydere for retten.

Den tidligere SS-officer Søren Kam lever i Tyskland. Han deltog i drabet på en avisredaktør Carl Henrik Clemmensen, der havde kritiseret nazisterne. Og han var med til at give tyskerne navne og adresser på jøder i Danmark, da han stjal medlemslisterne fra det jødiske samfund.

Simon Wiesenthalcenteret laver hvert år en rapport om bestræbelserne for at få fanget og straffet krigsforbryderes fra anden verdenskrig.

Mest eftersøgte

Wiesenthalcenteret har lavet en liste over de ti krigsforbrydere, det er vigtigst at få retsforfulgt.

Alois Brunner står øverst på listen over eftersøgte, herefter kommer lægen Aribert Heim.

Ikke stor vilje

Centret er ikke imponeret af Danmarks indsats for at få fat i Søren Kam. Danmark ligger på linie med Serbien og Ungarn og har haft minimal succes - som kunne være større. Selv Italien har vist større vilje, skriver centret.

- Yderligere skridt er stærkt påkrævede, hedder det om de danske myndigheders indsats for at få bragt nazikrigsforbryderen for en domstol.

Københavns Politi sat på sagen om Kams hjælp til jødeudryddelserne, efter at tyskerne har afvist at udlevere ham til retsforfølgelse for drabet på redaktøren.

Facebook
Twitter