Søren skal være i karantæne på hotel i 14 dage: 'Vi har heldigvis kortspil, yatzy og skak'

1000 gæster er i øjeblikket i karantæne på hotel i Tenerife på grund af coronavirus.

Hotellet har været i karantæne siden i går, hvor en italiensk gæst blev testet postiv for smitte med coronavirus. (Foto: BORJA SUAREZ © Scanpix)

De gæster, der befinder sig på det karantæneramte hotel på ferieøen Tenerife, skal forblive i isolation i 14 dage.

Det oplyser spanske sundhedsmyndigheder til nyhedsbureauet Reuters.

Blandt de flere hundrede gæster på hotellet er to danskere, der er rejst med Bravo Tours, samt et ægtepar, der er afsted med deres to børnebørn.

Gæsterne på hotellet har været i karantæne siden i går, da det viste sig, at en italiensk læge, der tidligere har boet på hotellet, blev konstateret smittet med coronavirus.

Lægen var en del af en gruppe italienere, der var gæster på hotellet H10 Costa Adeje Palace.

Foruden lægen er to andre italienske gæster blevet testet positive for coronavirus. Resten af prøverne fra gruppen er kommet tilbage med negativt resultat. Det oplyser Maria Teresa Cruz Oval, talsmand for de spanske sundhedsmyndigheder, ifølge Reuters.

'Vi har heldigvis kortspil, yatzy og skak'

Danske Søren Christensen befinder sig på hotellet, hvor han deler værelse med sin kone Hanne Christensen. På et værelse lidt nede ad gangen bor deres to børnebørn på 13 og 16 år.

Ægteparret har kun lige modtaget nyheden om, at de skal være i karantæne de næste to uger.

- Vi har knap nok fordøjet det endnu. Vi har vidst det i 10 minutter. Det er svært rigtigt at forholde sig til, siger Søren Christensen.

Karantænen betyder, at de i princippet ikke må forlade deres værelser. Søren Christensen havde ellers set frem til et slag golf med det ældste barnebarn på golfbanen tæt på hotellet. Men det kan han godt skyde en hvid pil efter.

- Så er spørgsmålet, hvad vi skal få tiden til at gå med på værelserne. Vi har sørget for at have læsestof med, men nok ikke lige til 14 dage. Men vi har da heldigvis sørget for at have kortspil, yatzy og skak, siger han og fortsætter:

- Foreløbig spiller vi mest kort med pigerne, så vi tog en omgang whist ude på balkonen efter morgenmaden i dag.

Faktisk er det, hvordan de fire skal få tiden til at gå, der er hovedbekymringen for de fire danskere på hotellet.

- Og så er vi selvfølgelig nødt til at se hinanden dybt i øjnene og forsikre hinanden om, at vi ikke udviser symptomer. Det har bestemt ikke været tilfældet endnu, siger han.

Boede på hotellet i seks dage

Den italienske turist, som er blevet smittet med coronavirus, nåede at bo på hotellet i seks dage. Han havde feber i flere dage, indtil han i weekenden henvendte sig på en privat klinik, hvor det efterfølgende blev konstateret, at han var blevet smittet med coronavirus.

Manden, der oprindeligt er fra Lombardiet, er indlagt på universitetshospitalet Nuestra Senora de Candelaria, skriver flere spanske medier.

Coronavirusset, der i første omgang blev fundet i byen Wuhan i den kinesiske Hubei-provins, har i løbet af de seneste måneder spredt sig til mere end 30 lande.

Flere end 2.600 personer har mistet livet efter at være blevet smittet med virusset. Langt de fleste af dødsfaldene har været i Kina.

Artiklen er opdateret med interview med Søren Christensen klokken 14.57.