Søvndal går ind i dødsstraf-sag: Skarp kritik af Gambia

Danmark går nu ind med fuld styrke i sagen om Lykke Fays gambianske eksmand, der risikerer at blive henrettet i Gambia. Udenrigsminister Villy Søvndal kritiserer Gambias ambassadør.

(© DR)

Danmark går nu ind med fuld styrke i sagen om Lykke Fays gambianske mand, der risikerer at blive henrettet i Gambia.

Udenrigsminister Villy Søvndal har sendt en skarp protest over, at Gambia har genoptaget henrettelser af folk på dødsgangen. Desuden har man inddraget den danske ambassade i Mali og Den afrikanske Union i sagen.

- Det er vigtigt, at vi protesterer, fordi det er i modstrid mod alle principper, når Gambia genoptager henrettelserne. Og så er det en skærpende omstændighed, at en dansk statsborger er gift med en af dem, der sidder på dødsgangen, siger Villy Søvndal.

Han tror, at protesterne vil hjælpe, fordi Gambia er et af de afrikanske lande, som EU har et samarbejde med.

Over 40 skal henrettes

Gambias mangeårige præsident og enehersker uventet har sat gang i en bølge af henrettelser, og har lovet, at de ca. 47 mennesker, der sidder på dødsgangen, skal henrettes inden udgangen af september. Deriblandt Batch Faye, der er blevet dømt for mord.

Lykke Faye er dog overbevist om, at hendes eksmand er uskyldig dømt. Hun bygger sin be-grundelse på, at mandens familie var tilknyttet det tidligere styre i Gambia, hvilket har fået hende til at kalde fængslingen for et justitsmord.

- Papirer er forsvundet, og han har ikke fået en fair rettergang. Så man føler sig meget hjælpeløs, har hun tidligere sagt til DR Nyhedr.

Facebook
Twitter