Sømandskirke vil hjælpe danske studerende i Hongkong

Der befinder sig 156 danske universitetsstuderende i Hongkong, mens urolighederne har lukket flere skoler.

Internationale studerende på Chinese University of Hong Kong forlod fredag campus. (Foto: ATHIT PERAWONGMETHA © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Den danske sømandskirke, generalkonsulatet og handelskammeret i Hongkong tilbyder hjælp til danske studerende, der befinder sig i storbyen.

Det oplyser Frank Jensen, der er kirkerådsformand for sømandskirken i Hongkong.

Natten til fredag dansk tid har de danske organisationer i samarbejde med deres nordiske pendanter holdt et møde for de mange nordiske studerende, der er på udveksling i Hongkong.

Her er de studerende blevet tilbudt råd, støtte og vejledning i forbindelse med urolighederne, som de seneste dage er trængt helt ind på universiteterne i Hongkong.

Der befinder sig i alt 156 universitetsstuderende fra Danmark i Hongkong.

- Vi rækker ud til de universitetsstuderende for at gøre opmærksomme på, at vi er til stede og klar til at hjælpe, siger Frank Jensen fra den danske sømandskirke.

- Som kirke fokuserer vi særligt på alt det humanitære. Vi er til rådighed for alle danskere i Hongkong, men i særlig grad de studerende, fordi universiteterne nu er begyndt at lukke ned grundet urolighederne.

Hjælp til at komme væk

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) anbefalede i denne uge sine studerende i den uroplagede storby at rejse hjem.

Frank Jensen oplyser, at sømandskirken blandt andet har hjulpet med at indlogere fem danske studerende, som havde brug for at komme væk fra universiteterne.

- Det er blandt andet den type hjælp, vi kan tilbyde, siger han.

  • En demonstrant tager en lur ved barrikaderne foran Hongkongs Polytekniske Universitet. (Foto: Isaac Lawrence © Scanpix)
  • Demonstranter bruger bue og pil. (Foto: Isaac Lawrence © Scanpix)
  • Barrikader foran Hongkongs Polytekniske Universitet. (Foto: Isaac Lawrence © Scanpix)
  • Barrikader foran Hongkongs Polytekniske Universitet. (Foto: Isaac Lawrence © Scanpix)
  • A man (C) walks through bricks placed on a barricaded street outside The Hong Kong Polytechnic University in Hong Kong on November 15, 2019. - Pro-democracy protesters challenging China's rule of Hong Kong on November 14 choked the city for a fourth straight working day, firing arrows at police, barricading roads and disrupting transport links, as schools and businesses closed. (Photo by ISAAC LAWRENCE / AFP) (Foto: Isaac Lawrence © Scanpix)
  • Brosten, der er gjort klar. (Foto: Isaac Lawrence © Scanpix)
  • Området foran universitet danner ramme om de voldsomme sammenstød mellem politiet og demonstranterne. (Foto: Isaac Lawrence © Scanpix)
1 / 7

Frank Jensen oplyser, at de danske organisationer koordinerer hjælpen i samarbejde med de fastboende danskere, der befinder sig i Hongkong.

- Det er fantastisk at se, hvordan de fastboende danskere har tilbudt deres hjælp til de studerende, der eksempelvis har haft brug for husly eller transport, siger kirkerådsformanden.

De voldsomme protester i Hongkong er tiltaget den seneste uge, hvor urolighederne har kostet to personer livet.

/ritzau/