Sony skifter holdning: Flere biografer viser 'The Interview' i julen alligevel

Amerikanske biografgængere kan alligevel komme til at se den omdiskuterede film 'The Interview'.

'The Interview' handler om to journalister, der under dække af at skulle udføre et interview, rejser til Nordkorea for at myrde lederen Kim Jong-un. (Foto: EPA / Justin Lane)

For en uge siden aflyste Sony Pictures lanceringen af den Nordkorea-kritiske film 'The Interview', efter at selskabet var blevet udsat for hackerangreb og trusler.

Men nu skriver flere amerikanske biografer, at filmen vil blive vist alligevel. Og Sony selv, har i en pressemeddelelse bekræftet, at filmen vil blive vist.

Ifølge CNN skriver selskabets direktør, Michael Lynton i en pressemeddelelse, at 'vi er begejstrede over, at vores film vil blive vist i et antal biografer juledag.'

 - Breaking News: Sony har tilladt visninger af THE INTERVIEW juledag. Vi åbner billetsalget indenfor den næste time, skriver Tim League fra biografen 'Alamo Drafthouse' på Twitter.

https://twitter.com/timalamo/status/547435347882553344

Også Plaza Theater i Atlanta planlægger at vise filmen. Og ifølge Hollywood Reporter, vil filmen også komme på en on demand-tjeneste.

https://twitter.com/PlazaAtlanta/status/547256354793336833

Filmen handler om to journalister, der får et interview med Nordkoreas leder, Kim Jong-un. Derfor udvikler CIA en plan, der indebærer, at journalisterne i stedet skal myrde 'den øverste leder', som Jong-un kaldes i Nordkorea.

 Manuskriptet er skrevet af Dan Sterling, som tidligere har arbejdet med komedieserien 'South Park' og for 'The Daily Show'.

Nordkorea har opponeret voldsomt mod filmen: Sidste år bad styret FN's generalsekretær, Ban Ki-moon om at stoppe filmen, og styret har også truet USA, med at det ville opfatte en visning af filmen som en krigshandling.

Historisk stort hackerangreb

I november angreb hackere Sony Pictures' computersystemer, og har siden da lækkert en række e-mailkorrespondancer samt stjålet mange tusinde gigabyte data.

Nordkorea har nægtet at stå bag angrebet, men har sagt, at det var 'berettiget'.

En gruppe, der kalder sig 'Guardians of Peace', har taget skylden for hackerangrebet, og samtidig truet med terror.

- Vi vil vise de steder, hvor filmen bliver vist, hvor bitter skæbnen kan være for dem, der søger underholdning i terror, skriver hackerne blandt andet i en meddelelse, som mediet Buzzfeed har offentliggjort, og fortsætter:

- Verden vil være fuld af frygt. Husk den 11. september 2001.

Kritik fra Obama

Sony Pictures besluttede, at droppe lanceringen af filmen i sidste uge. Den beslutning kritiserede præsident Barack Obama.

- Selvom jeg forstår deres bekymringer, så mener jeg, at de begik en fejl, sagde Barack Obama om Sonys beslutning på sit sidste planlagte pressemøde i år.