Sort røg stiger over Burkina Fasos hovedstad: Ambassade-kvarter angribes

Frankrigs ambassade i Burkina Fasos hovedstad og flere andre officielle bygninger er under angreb.

Flere eksplosioner her til formiddag Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou (Foto: AFP PHOTO / Ahmed OUOBA) (Foto: Ahmed Ouoba © Scanpix)

Frankrigs ambassade i Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou, siger, at et angreb er i gang rettet mod den franske ambassade og det franske institut. Det skriver Reuters.

Landets regering oplyser til nyhedsbureauet AP, at fire personer, der står bag angrebet er dræbt.

En eksplosion har også ramt hærens hovedkvarter, hvor maskerede mænd er blevet set angribe hovedindgangen. Det skriver Ritzau.

Hovedkvarteret ligger i område, der også rummer ambassader, premierministerens og FN's kontor.

DR Nyheders Afrikakorrespondent, Søren Bendixen, formoder, at islamister står bag angrebet.

- Vi ved endnu ikke, hvem der står bag, men det er nærliggende at se i retning af islamiske fundamentalister, der flere gange har udført angreb i Burkina Faso. Der har været en stigning i den slags angreb, som har været endnu mere tydelig i nabolandet Mali, hvor en større FN styrke forsøger at skabe fred mellem regering og islamiske fundamentalister, der hærger i en række lande i regionen, siger Søren Bendixen.

Politidirektøren i byen fortæller til flere nyhedsbureauer, at de også formoder, at islamiske ekstremister står bag. Politiet siger, at sikkerhedsenheder er sendt til området. Myndighederne opfordrer alle til at holde sig på afstand af området.

Danske diplomater i god behold

Øjenvidneberetninger fra nyhedsbureauet Associated Press beskriver, at der er set en håndfuld mænd i en lastbil på vej mod den franske ambassade. Efterfølgende forlod de lastbilen, detonerede sprængstof ved den franske ambassade og begyndte at skyde om sig.

Det danske udenrigsministerium bekræfter, at der er hørt eksplosioner i byen, og at den danske ambassade er lukket:

- Der har til formiddag været eksplosioner i hovedstaden Ouagadougou. De nærmere omstændigheder undersøges. Danskere i hovedstaden opfordres til at søge indendørs, kontakte deres pårørende i Danmark og lade dem vide, at de er i god behold. Ambassaden er midlertidigt lukket for publikumsbetjening, skriver Udenrigsministeriet i en erklæring ifølge Ritzau.

Opdateret klokken 13:49 med oplysningen om, at de fire gerningsmænd dræbt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk