Spanien er erklæret ebola-frit

Efter 42 dage uden nye tilfælde, er Spanien igen fri for ebola.

Spanske sundhdsmedarbejdere gik på gaden for at protestere mod forholdene, da en spansk sygeplejerske blev smittet. Men nu er landet erklæret ebola-frit. (Foto: ANDREA COMAS © Scanpix)

Spanien er officielt ebola-frit.

Det har verdenssundhedsorganisationen WHO tirsdag erklæret, da der ikke er opdaget nye tilfælde i landet i 42 dage - det dobbelte af den maksimale tid, det tager, før ebolasmittede begynder at vise symptomer på sygdommen.

- Vi hylder Spanien for de forholdsregler, de har taget for at stoppe videre spredning af virusset, skriver WHO i sin erklæring.

Flere hundrede under opsyn

Spanien fik ebola ind i landet gennem en spansk missionær, der var blevet smittet i Vestafrika. Under sit ophold på et spansk hospital smittede han sygeplejerskeassistenten Teresa Romero Ramos, og med en smitte på spansk grund, var Spanien et 'ebola-land' indtil i dag.

Sygeplejerskeassistenten har siden forladt hospitalet kureret for sygdommen.

Spanien har holdt 87 mennesker under opsyn. De var alle i kontakt med Ramos, inden hun blev syg. Desuden blev 145 mennesker, som var med til at pleje hende, holdt under opsyn. Ingen af disse viste tegn på sygdommen.

Tre lande nu ebola-fri

Ebola-epidemien er den værste nogensinde. Den startede i december sidste år i Guinea, men blev ikke opdaget før marts i år.

Epidemien har spredt sig til otte lande - Guinea, Sierra Leone, Liberia, Mali, Nigeria, Senegal, USA og Spanien. De tre førstnævnte lande har stået for stort set alle tilfælde, og både Nigeria, Senegal og nu altså Spanien er igen erklæret frit for virusset.

Ebola-udbruddet har i alt kostet omkring 6.000 mennesker livet.

Facebook
Twitter