Spanien trækker arrestordre på Puigdemont tilbage

Den internationale arrestordre på den tidligere catalanske leder frafalder, lyder det fra Spaniens højesteret.

Den internationale arrestordren på Carles Puigdemont, en tidligere catalansk leder, frafalder. (Foto: Markus Schreiber / EPA © Ritzau Scanpix)

Den spanske højesteret trækker den internationale arrestordre mod den tidligere catalanske leder Carles Puigdemont tilbage. Det skriver flere nyhedsbureauer.

Puigdemont blev anholdt i Tyskland den 25. marts tæt på den tysk-danske grænse, efter at Spanien havde udsendt en europæisk arrestordre på ham.

Arrestordren frafaldes for i alt seks catalanske politikere inklusive Puigdemont, der er eftersøgt for at opfordre til oprør.

For en uge siden afgjorde en domstol i den tyske delstat Slesvig-Holsten, at Puigdemont kan udleveres til Spanien på baggrund af anklager om korruption.

Men domstolen pointerede dog, at en udlevering på baggrund af opfordring til oprør er i strid med lovgivningen.

Den spanske dommer Pablo Llarena siger ifølge AFP, at beslutningen er taget på baggrund af afgørelsen i den tyske retsinstans.

Oprør kan give op til 30 års fængsel i Spanien, mens misbrug af offentlige midler giver en kortere straf på op til 12 år.

Puigdemont stod i spidsen - som catalansk præsident - for en omstridt folkeafstemning om Cataloniens løsrivelse fra Spanien i efteråret 2017.

På baggrund af den omstridte afstemning erklærede han i oktober Catalonien for selvstændigt.

Det blev dog underkendt af regeringen og forfatningsdomstolen i Spanien, der opløste selvstyret i regionen.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk