Spansk kvinde død efter middag på Michelin-restaurant

En 46-årig kvinde døde, mens hendes mand og søn blev syge efter middag på RiFF i Valencia.

Morkler som denne mistænkes for at være skyld i forgiftningen. (© (c) DR)

En middag på en Michelin-restaurant i Spanien har kostet en 46-årig spansk kvinde livet.

Det skriver flere udenlandske medier - heriblandt BBC og The Guardian.

Kvinden besøgte restauranten RiFF i byen Valencia en lørdag aften sammen med sin mand og parrets 12-årige søn. Restauranten har en michelinstjerne.

Men dagen efter var kvinden død, mens manden og sønnen også havde været syge med opkast og diarré.

De spanske myndigheder har efterfølgende erfaret, at i alt 29 personer er blevet syge med madforgiftning efter besøg på restauranten i dagene mellem 13. og 16. februar, skriver BBC.

- Med undtagelsen af personen, der er død, har alle de syge gæster haft lette symptomer - primært opkast, siger den lokale sundhedsmyndighed ifølge The Guardian i en udtalelse.

Restauranten er lukket, mens myndighederne undersøger årsagen til madforgiftningen.

Ifølge Michelin-guiden serverer RiFF 'innovativt cuisine'. Restauranten har udsendt en undskyldning til sine gæster.

Prøver af maden skal undersøges

En talsmand for Valencias regionale sundhedsmyndighed siger til BBC, at selvom fødevaresikkerhedsinspektør har undersøgt RiFF, har de ikke fundet nogen åbenlys årsag til forgiftningen. Nu er der sendt prøver fra de retter, som blev serveret til Spaniens nationale gift-institut for en nærmere analyse.

Det er blevet oplyst, at morkel-svampe kan være skyld i forgiftningen, men de lokale myndigheder siger til de lokale medier, at de afventer stadig testanalysen, inden de peger på en forklaring.

RiFF-ejer og chefkok Bernd Knöller undskylder og beklager dødsfaldet.

- Ligegyldigt hvad der må have forårsaget denne situation, vil jeg gerne udtrykke min dybeste beklagelse af, det der skete, og jeg håber, at alle fakta snart bliver belyst. Jeg besluttet, at restaurenten forbliver lukket, indtil årsagerne er fastslået.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter