Spansk politi fjerner demonstranter i Madrid

Demonstranter på centrale plads Puerta del Sol i Madrid er blevet fjernet af politiet.

Politiet fjerner en demonstranter fra Puerta del Sol Pladsen i Madrid. (Foto: Pedro ARMESTRE © AFP Photo/Scanpix)

Spansk politi fjernede søndag morgen en gruppe demonstranter, som har tilbragt natten på den centrale plads Puerta del Sol i Spaniens hovedstad, Madrid.

Demonstranterne havde taget ophold på pladsen for natten, selvom politiet havde meldt ud, at alle de protesterende skulle være væk inden klokken 22 lørdag.

Politiet fik demonstranterne fjernet i løbet af kort tid, fortæller øjenvidner.

Protesterer mod 'økonomisk vold'

Tusindvis af spaniere demonstrerede lørdag i en lang række byer mod "den økonomiske vold" og for et mere retfærdigt samfund.

Lørdagens demonstrationer var særligt store på netop Puerta del Sol i Madrid, hvor protestbevægelsen, der kalder sig 15-M, blev indstiftet 15. maj sidste år. Protesterne kom på et-årsdagen for protestbevægelsen.

Ifølge politiet var titusinder lørdag forsamlet på og omkring pladsen, mens arrangørerne ifølge BBC siger, at op mod 200.000 tog del i demonstrationen.

Demonstration i 80 byer

Der var indkaldt til demonstrationer i 80 spanske byer, og der blev også rapporteret om mange mennesker på gaden i Barcelona.

Demonstranterne kritiserer den konservative premierminister Mariano Rajoys nedskæringspolitik og planer om en arbejdsmarkedsreform, der skal gøre det lettere at fyre ansatte.

Samtidig er regeringen i gang med at pumpe milliarder af euro ind i bankerne for at redde landets finansvæsen.

En fjerdedel af den spanske arbejdsstyrke står uden arbejde, og blandt de unge op til 29 år er over 50 procent arbejdsløse.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk