Spotify går på børsen – og gør ejerne til nogle af Sveriges rigeste

Verdens største streamingtjeneste for musik debuterede i går på børsen i New York.

Åbningsprisen for en aktie i musikstreamingtjenesten Spotify var 165,90 dollar. (Foto: REUTERS/Maxim Shemetov Scanpix © Lucas Jackson)

Den svenske musikstreamingtjeneste Spotify debuterede i går på børsen i New York. Det gør ifølge Bloomberg News selskabets to grundlæggere, administrerende direktør Daniel Ek og Martin Lorentzon, til nogle af Sveriges rigeste.

Aktiekursen giver Spotify en markedsværdi på 26,5 milliarder dollar, svarende til 159 milliarder kroner. Umiddelbart efter at Spotify debuterede på børsen, kostede en aktie i selskabet 165,90 dollar, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Aktiekursen giver Daniel Eks aktiebeholdning en værdi på 14,4 milliarder kroner værd, mens Martin Lorentzon aktier bliver 20,4 milliarder kroner værd.

Spotify er blevet børsnoteret ved en såkaldte direkte børsnotering, hvor der kun bliver solgt eksisterende aktier i selskabet. Det er ifølge Reuters den første af sin slags på børsen i New York.

I modsætning til normal praksis har Spotify ikke brugt penge på at få investeringsbanker til at tage en temperatur på pris og købsinteresse forud for noteringen, ligesom der ikke udbydes nye aktier i selskabet, skriver mediet Marketwatch.

På månedsbasis har Spotify 159 millioner brugere samt 71 millioner betalende abonnementer.

/ritzau/