Sprang ud fra over 7000 meters højde - uden faldskærm

Efter flere end 18.000 spring med faldskærm ville 42-årige Luke Aikins prøve noget nyt.

  • Her lander den amerikanske faldskærmsudspringer Luke Aikins uden faldskærm. Han lander istedet i et net efter at have hoppet ud fra 7.620 meters højde. EPA/MARK DAVIS / STRIDE GUM (Foto: Mark Davis © Scanpix)
  • Den amerikanske faldskærmsudspringer nåede en tophastighed på 193 km i timen. EPA/MARK DAVIS / STRIDE GUM (Foto: Mark Davis © Scanpix)
  • Luke Aikins er vant til at springe ud fra fly - han har været faldskærmsudspringer i 26 år. EPA/MARK DAVIS / STRIDE GUM (Foto: Mark Davis © Scanpix)
  • Springet er både en personlig rekord og en verdensrekord for spring uden faldskærm. EPA/MARK DAVIS / STRIDE GUM (Foto: Mark Davis © Scanpix)
  • Luke Aikins søn var den første til at få et knus fra sin far efter den succesfulde landing. Lukes mor havde efter sigende ikke nerver til at se springet. EPA/MARK DAVIS / STRIDE GUM (Foto: Mark Davis © Scanpix)
  • Springet blev sendt live på Fox. Ideen blev fostret for to år siden, og det store net er blandt de forberedelser, der har krævet mest tid, skriver AP. EPA/MARK DAVIS / STRIDE GUM (Foto: Mark Davis © Scanpix)
1 / 6

Uhuhuuuuuuh... alene tanken om at springe ud fra et fly kan få sommerfuglene til at bakse i de flestes maver. For den erfarne faldskærmsspringer Luke Aikins er det ikke noget særligt, han har gjort det over 18.000 gange. Men i går var alligevel noget helt specielt.

For første gang - og som den første nogensinde - sprang han ud fra 7.620 meters højde uden faldskærm. Efter to minutters frit fald landede han istedet i et net.

- Jeg er nærmest svævende, det er helt utroligt, lød hans første reaktion ifølge BBC, efter den succesfulde landing i det 30 gange 30 meter store net, der var spændt ud i Simi Valley i det sydlige Californien.

Den 42-årige amerikaner sprang sit første tandemsspring som 12-årig, arbejder som sikkerheds- og træningsrådgiver for den amerikanske faldskærmsforening og har sit eget firma, der... ja, beskæftiger sig med faldskærmsudspring.

Facebook
Twitter