Sprut og sprit: Festen er startet i Sunny Beach

Danske unge er taget til bulgarske Sunny Beach for at feste.

Turismen står for 12 procent af den samlede bulgarske bnp.

Festen er for alvor begyndt i Sunny Beach i Bulgarien, efter at flere unge danskere i går landede i det festglade område.

Og selvom blandt andre Socialdemokratiet har anbefalet de unge at blive hjemme i år, foregår festen egentlig nogenlunde forsvarligt.

Sådan da.

- Der er altid tanken om at komme hjem og smitte sine bedsteforældre, for det er dem, der er mest udsatte. Så det giver da lidt "second thoughts". Men jeg føler stadig, at vi kan holde den afstand, som vi skal, fortæller Jonas Henriksen, der er afsted sammen med fire kammerater.

Jonas Henriksen og vennerne forsøger at holde afstand. Foto: Nina Koch, DR Nyheder

Han og kammeraterne vil lade sig coronateste, når de kommer hjem. Indtil et resultat ligger klar, vil de holde sig væk fra bedsteforældrene.

1,5 meters afstand

Den danske ambassadør i Bulgarien, Søren Jacobsen, fortalte i går, at der er krav om at bære mundbind, hvis man er ude for at handle, eller hvis man benytter sig af den kollektive trafik.

På barer og restauranter må ejerne kun åbne for halvdelen af deres normale kapacitet, og derudover er der et forsamlingsforbud på ti personer.

Ifølge de bulgarske myndigheder skal man holde en sikkerhedsafstand på halvanden meter for at mindske smitterisikoen.

Danske Sara Hamanns oplevelse er, at mange er gode til at overholde retningslinjerne.

- Jeg synes, der er nogen, der gode til det. Andre er knap så gode. Men vi forsøger at holde os i en flok på ti personer højest. Indtil videre er der rigtig gode forhold hernede. Jeg glæder mig til at se, om resten af ugen bliver lige så god, siger hun.

Jonas Henriksen har dog ikke helt samme opfattelse.

- Der var lidt manglende samarbejde fra nogle af de andre. Vi synes, vi har gjort, hvad vi skulle, men det har ikke været helt det samme fra andre.

Guide er imponeret

Signe Mæng er guide for DUF-Rejser og Uptours i Sunny Beach for andet år i streg, og hun er imponeret over gæsterne.

- De håndterer den her situation pissegodt, og de spritter af.

Hun medgiver, at det ikke er alle, der er lige gode til at holde afstand. Men hun afviser, at de som guider skal gå ind på dansegulvet og bede folk om at holde afstand.

- Man kunne lige så godt blive smitte derhjemme, som man kan blive smittet her, siger guide Signe Mæng. Foto: Nina Koch, DR Nyheder

- På en eller anden måde kunne det da godt være, at man skulle sige, at man skulle holde en meter. Men sådan fungerer det ikke for unge mennesker, og sådan fungerer det heller ikke i Danmark, lyder det fra Signe Mæng.

Facebook
Twitter