Sri Lanka: Dødstallet nedjusteret med over 100

Sundhedsminsteriet siger, at en regnefejl er skyld i de forkerte informationer.

Gravere arbejder på en kirkegård, hvor en af de mange massebegravelser fandt sted. (Foto: Athit Perawongmetha © Scanpix)

I Sri Lanka er dødstallet nedjusteret drastisk til omkring 253 oven på terrorangrebet, der ramte landet påskesøndag. Det oplyser landets sundhedsministerie ifølge BBC. Før lød dødstallet på 359.

Minsteriet siger, at fejlen skyldes en regnefejl.

Ifølge generaldirektøren i Sri Lankas sundhedsmyndigheder, Anil Jasinghe, er det endnu uvist, hvor mange omkomne der præcis er tale om.

- Det kunne være 250 eller 260. Det kan jeg ikke sige præcist. Der er for mange kropsdele, til at det er muligt at give et eksakt tal, siger han ifølge Ritzau.

Myndighederne har ellers løbende opjusteret dødstallet siden bombeangrebene, der ramte kirker og luksushoteller i landet søndag.

100 anholdte

Omkring 100 mistænkte er blevet anholdt oven på det voldsomme terrorangreb. Myndighederne mistænker to islamistiske grupper for at stå bag bombeangrebene.

De mener desuden, at bagmændene må have fået hjælp fra udlandet.

Myndighederne meddelte tidligere på ugen, at angrebet sandsynligvis var hævn for angrebet på to moskeer i byen Christchurch i New Zealand.

På Sri Lanka er der blevet afholdt massebegravelser for de mange mennesker, der blev dræbt under bombeangrebene. (Foto: Athit Perawongmetha © Scanpix)

Flere eksperter betvivler dog, om det kan lade sig gøre at planlægge et så omfattende terrorangreb på så kort tid. Angrebet i New Zealand blev udført af en højreradikal australsk mand i midten af marts.

Tidligere i dag trådte landets forsvarsminister tilbage, fordi der ikke blev reageret på advarsler om et forestående angreb forud for terrorangrebet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk