Sri Lanka-ofre blev mindet på Rådhuspladsen

Terrorofre er blevet mindet i København og foran Bestseller i Aarhus.

Srilankanere mindes terrorofre på Rådhuspladsen i København.

2. påskedag er en blandet flok af herboende srilankanere, buddhister og katolikker stimlet sammen på Rådhuspladsen i København.

De synger, tænder lys, lægger blomster og viser bannere med støtte til de mindst 290 dræbte og over 500 sårede personer efter en stribe terrorangreb i Sri Lanka påskesøndag.

- Jeg er selv fra Sri Lanka. Vi skal lige sige til verden, at vi skal have fred og ro i Sri Lanka, siger Roshani de Silva, der er ved at uddanne sig til sosu-assistent.

(Foto: Birger Lund © dr)

River op i gamle sår

Terrorens forfærdelighed vækker minder om den borgerkrig, som udspillede sig i sydøstasiatiske land fra 1983 til 2009.

- Vi er trætte af krig. Vi har stadig den her sorg, som ikke er helet, fortæller Roshani de Silva.

Sri Lankas regering mistænker en lokal islamistisk terrorgruppe for at stå bag angrebene.

- Vi har haft borgerkrig før, men ikke på grund af noget religiøst, supplerer Ranmali Munindradasa, som er ernæringsassistent.

Danske børn mindes

Tre danskere, alle børn af Anders Holch Povlsen, som ejer Bestseller-koncernen, blev dræbt under terrorangrebene i Sri Lanka.

Derfor er der lagt blomster foran Bestsellers bygning i Aarhus, mens der flages på halv stang ved familiens hjem i samme by.

Blomster, lys og breve til ære for de tre dræbte søskende foran Bestseller-bygning i Aarhus. (Foto: Troels Timann Esmarch © dr)

I morgen mindes man også ofrene for terrorangrebene ved at flage på halv stang på Christiansborg, Finansministeriet, Forsvarsministeriet, Udenrigsministeriet og Københavns Rådhus.

En dansker er blevet udskrevet fra hospitalet oven på terrorangrebet, oplyser den danske ambassadør i Sri Lanka, Peter Taksøe-Jensen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter