Sri Lanka-terror: Britiske søskende flygtede fra bombe, da en ny blev udløst

Der er mindst 38 udlændinge blandt ofrene for Sri Lanka-angrebene.

Ofrene for søndagens blodige angreb i Sri Lanka mindes her. (Foto: RUPAK DE CHOWDHURI © Scanpix)

Daniel Linsey på 19 år og Amelie Linsey på 15 år spiste morgenmad med deres far Matthew på Shangri-La-hotellet i Colombo i Sri Lanka, da en bombe eksploderede.

Familien forsøgte at flygte.

Det unge søskendepar løb forrest og faderen lidt bagved, da endnu et brag lød. Det var endnu en bombe, der sprang.

Det blev helt mørkt. Da faren fandt frem til sine to børn, var de begge bevidstløse.

- Jeg kunne ikke flytte på dem. Min søn så værre ud end min datter, siger Matthew Linsey.

Han har fortalt sin historie til blandt andre The Times, og den illustrerer, hvor pludselig ødelæggelserne ramte.

En kvinde sagde til Matthew Linsey, at hun ville tage hans datter, mens han selv forsøgte at bære sin søn ned til en ambulance.

- Vi tog ham til hospitalet. Jeg råbte 'please hjælp, please hjælp, please hjælp, please hjælp'.

Kort efter fik han beskeden om, at begge hans børn var døde.

Her ses hotellet Shangri-La, hvor der som det eneste sted under søndagens angreb blev detoneret to bomber. (Foto: Ishara S. KODIKARA © Scanpix)

Historien er fortællingen om bare to af de liv, der blev taget i de blodige angreb, der søndag ramte Sri Lanka. Indtil videre er 321 mennesker døde som følge af angrebet, mens næsten 500 er sårede. Mindst 38 af de dræbte har udenlanske nationaliter, har de officielle myndigheder oplyst ifølge BBC.

Blandt de dræbte er blandt andet personer fra Danmark, Storbritannien, Portugal, Indien, Tyrkiet, Australien, Holland, Japan, USA og Kina, skriver det britiske medie.

Hvad skete der?

Søndagens første syv eksplosioner fik landet i undtagelsestilstand. I hovedstaden Colombo sprang en bombe i den katolske kirke St. Anthony's Shrine, en på hotellet Kingsbury og to på hotellet Shangri-La - angiveligt en i foyeren og en ved morgenmadsbuffeten.

Nord for hovedstaden i byen Negombo lød en eksplosion også klokken 8.45 under påskegudstjenesten i den katolske kirke St. Sebastian. Æresbiskoppen i Colombo siger, at mindst 110 mennesker blev dræbt i kirken her, ifølge Ritzau.

Blot fem minutter efter lød endnu en eksplosion i hovedstaden. Denne gang fra The Cinnamon Grand-hotel og blot fem minutter efter den, blev en bombe bragt til sprængning i Zion Evangelical-kirken i Batticaloa, hvor der også blev afholdt påskegudstjeneste.

Klokken 13.45 var der så en eksplosion i forstaden Dehiwala i et lille hotel. Her skulle to have mistet livet. Klokken 14.15 var der endnu en eksplosion under en ransagning i et hus, hvor tre politibetjente døde.

Ofrene

Angrebene ramte bredt og uventet. Mellem de mange ofre er også mange nationaliteter. BBC har beskrevet nogle af de ofre, der mistede livet pludesligt påskesøndag.

Størstedelen af de dræbte er srilankanere. Fire medarbejdere på the Cinnamon Grand-hotellet døde, mens de arbejdede ved morgenmadsbuffeten, mens tre medarbejdere på hotellet Shangri-La mistede livet.

Den srilankanske stjernekok Shantha Mayadunne og hendes datter Nisanga blev også dræbt. Datteren delte et billede af familien, der spiste morgenmad på Shangri-La hotellet i Colombo kort inden eksplosionen.

En nygift portugiser var på bryllupsrejse med sin hustru. De havde været gift i lidt over en uge. Manden, der var i starten af trediverne, døde angiveligt under eksplosionen på Kingsbury Hotel.

Den ødelagte restaurant på Kinsbury Hotel. (Foto: Jewel SAMAD © Scanpix)

Tre danske børn er døde. Det er danske Bestseller-ejer Anders Holch Povlsens børn.

Udover de to britiske søskende, blev en 42-årig britisk kvinde, hendes datter på 11 år og hendes 14-årige søn dræbt på samme hotel. I alt er otte briter døde, bekræfter en officiel britisk kilde.

En australsk mor og hendes 10-årige datter blev dræbt under påskegudstjenesten i St. Sebastian. Familien bestående af moren, faren og datteren flyttede til Sri Lanka i 2014 på grund af arbejde, og de gik i kirke hver søndag. Faren var gået ud af kirken lidt før dem og overlevede.

Massive ødelæggelser efter eksplosionen i den katolske kirke St. Sebastian. (Foto: Athit Perawongmetha © Scanpix)

- Jeg hørte en høj lyd. Jeg så min datter på gulvet og prøvede at løfte hende op, men hun var allerede død. Og så ved siden af var min kone, siger manden til ABC.

Derudover er 10 indere bekræftet døde, herunder en kvinde på ferie for at besøge sin familie. Hun skulle have fløjet hjem igen samme dag. Syv var politikere for Janata Dal-partiet.

En femteklasses elev fra USA døde også i eksplosionen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter