Sri Lankas præsident efter bombeangreb: Vi eftersøger 140 med IS-tilknytning

Ifølge præsidenten er omkring 70 allerede blevet anholdt efter terrorangrebet påskesøndag.

Tusindvis af sikkerhedstyrker er udkommanderet for at holde roen i Sri Lanka. (Foto: © Jewel SAMAD, Scanpix)

Muslimer i Sri Lanka opfordres til at afholde fredagsbønnen hjemme i stedet for at gå i moské på grund af frygt for gengældelsesangreb for terroraktionerne påskesøndag, som kostede mindst 250 mennesker livet.

Også ledelsen af den katolske kirke i Sri Lanka henstiller til præster om at aflyse gudstjenester, efter at efterretningstjenesten SIS har advaret om risikoen for bilbomber.

Samtidig har den srilankanske præsident, Maithripala Sirisena, i en tale hertil morgen sagt, at omkring 140 med tilknytning til terrororganisation Islamisk Stat eftersøges.

Over 70 skal være anholdt, deriblandt udlændinge fra Syrien og Egypten.

I sin tale sagde Maithripala Sirisena, at myndighederne forventer at have fuld kontrol med situationen inden for få dage.

Terrorleder vurderes dræbt

Islamisk Stat har taget skylden for terroranslaget mod tre kirker og fire hoteller, men har endnu ikke fremlagt dokumentation for påstanden.

Hidtil har de srilankanske myndigheders efterforskning koncentreret sig om de to lokale islamistiske grupper National Thawheed Jama'ut og Jammiyathul Millathu Ibrahim, ifølge Reuters.

Førstnævnte leder, Mohamed Zahran, vurderes at have været de ni lokale selvmordsbomberes anfører.

I sin tale til morgen sagde den srilankanske præsident, at Zahran vurderes at være dræbt i bombeangrebet på luksushotellet Shangri-La.

Ifølge politiet er gruppens andenkommanderende blevet anholdt.