Starbucks svar til Trump: Ansætter 10.000 flygtninge

Kaffekæden Starbucks vil de næste fem år ansætte 10.000 flygtninge i flere lande i protest mod USA's præsident Donald Trump.

Starbucks-direktør Howard Schultz siger, at 10.000 flygtninge de næste år vil blive ansat i nogle af de 75 lande, hvor kæden af afdelinger. (Foto: Leonhard Foeger © Scanpix)

Den verdensomspændende kaffekæde Starbucks vil ansætte 10.000 flygtninge de kommende fem år som et direkte svar på det indrejseforbud, som den amerikanske præsident, Donald Trump, har indført, skriver franske AFP.

- Vi lever i en uforudsigelig tid, hvor vi er vidne til, at der sættes spørgsmålstegn ved landets samvittighed og udsigten til den amerikanske drøm, skriver Howard Schultz, øverste direktør i Starbucks, til sine medarbejdere, der offentligt har støttet Demokraterne.

Han har været i kontakt med en række medarbejdere hos Starbucks, der vil blive berørt af Donald Trumps dekret, der vil udelukke specifikke statsborgere fra USA.

Dekretet betyder, at personer fra Iran, Irak Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen vil være udelukket fra at komme ind i USA i foreløbig 90 dage, og alle flygtninge kan ikke komme ind i USA de næste 120 dage.

Direktøren for Starbucks siger, at de 10.000 nye ansatte vil kunne få job i nogle af de 75 lande, hvor kaffekæden har hjemme.

- I USA vil vi sætte fokus på at ansætte medarbejdere, der har hjulpet amerikanere som tolke og støttepersonale i de lande hvor vores militær har haft brug for hjælp.

Tidligere har it-virksomhederne Twitter og Facebook kritiseret dekret, og Airbnb har tilbudt gratis husly til ramte personer.

/ritzau/