Steffen Kretz: Fornuftigt at Trump venter med at tage til Texas

USA's præsident følger oversvømmelserne i Texas tæt, men han fandt også tid til tre kontroversielle nyheder.

Ægteparret Larry og Lisa Keller blev reddet fra deres oversvømmede hjem i Texas af den amerikanske kystvagt. (Foto: NICK OXFORD © Scanpix)

USA's præsident, Donald Trump, har gjort en hel del for ikke at gentage tidligere præsident George W. Bushs fejltagelser, når det gælder katastrofale orkaner.

Bush fik hård kritik for at have været fraværende og nølende, i dagene efter at orkanen Katrina smadrede især byen New Orleans i staten Louisiana i 2005.

Her har Donald Trump været anderledes synlig og handlekraftig, når det gælder orkanen Harvey, som lige nu hærger staten Texas, siger USA-korrespondent i DR Nyheder Steffen Kretz:

- Trump har i offentligheden gjort meget ud af at holde et skarpt øje med, hvad der foregår. Og han har underskrevet ordrer, som åbner sluserne, så alt tilgængeligt mandskab og materiel kan komme afsted til Texas.

Et ikonisk billede af George W. Bush, som kigger på ødelæggelserne efter orkanen Katrina fra Air Force One - i stedet for at vise sin tilstedeværelse på jorden i katastrofeområdet. (Foto: Handout © 2005 Getty Images)

Kommer tirsdag

Trump har meddelt, at han tager til Texas - sandsynligvis byen Austin - for at overvåge situationen i morgen, tirsdag.

Austin har ikke oplevet de samme voldsomme oversvømmelser som millionbyen Houston, men Steffen Kretz betegner det som "fornuftigt", at præsidenten venter med tage afsted, og at han ikke tager til selve katastrofeområdet som det første.

- Det ville ikke være nogen god ide at komme hertil, siger korrespondenten, som selv befinder sig i Houston:

- Når den amerikanske præsident rejser rundt, så bliver lufthavne lukket, telefonsystemer bliver lukket, kommunikation blive overvåget og veje bliver spærret af - og det er ikke lige præcis det, som man har brug for i Texas lige nu, siger Steffen Kretz.

Texas' nationalgarde sejler rundt i Houstons gader for at hjælpe lokalbefolkningen. (Foto: Sgt. Kyle Burns © Scanpix)

Kritik efter nyheder

Trump slipper dog ikke får kritik af sin håndtering af orkanen. Hans politiske modstandere mener nemlig, at han har udnyttet situationen til at annoncere tre kontroversielle nyheder.

I løbet af kort tid fredag aften meddelte Det Hvide Hus, at et forbud mod transkønnede personer i det amerikanske forsvar træder i kraft. En omstridt, forhenværende sherif ved navn Joe Arpaio fra Arizona blev benådet, mens en af præsidentens mest omdiskuterede medarbejdere, Sebastian Gorka, blev fyret.

- Det står på side 1 i enhver spindoktors manual, at har man et eller andet rigtig dårligt, man skal ud med, så skal man gøre det, mens nationen er distraheret af noget andet, siger Steffen Kretz:

- Præsidentens modstandere ser det her som strategisk, politisk tænkning, hvad det muligvis også godt kunne være.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk