Stenrige Bloomberg opgiver drømmen om at overtage Det Hvide Hus fra Trump

Michael Bloomberg støtter sin "gode ven" og den "stolte amerikaner" Joe Biden.

Michael Bloomberg dropper sit kandidatur til at blive Demokraternes bud på USA's næste præsident.

Det skriver flere amerikanske medier, og Bloomberg selv bekræfter det på sin Twitter-profil og melder samtidig sin støtte til Joe Biden.

- For tre måneder siden gik jeg ind i valgkampen for at besejre Trump. I dag trækker jeg mig af samme grund. Hvis man skal besejre Trump, begynder det med at forene sig bag den kandidat, der har den bedste chance. Det er tydeligt, at det er min gode ven og den storartede amerikaner Joe Biden.

Nederlag til Super Tuesday

Meldingen kommer efter Super Tuesday i USA, hvor Bloomberg måtte nøjes med en enkelt sejr i det lille territorium Amerikansk Samoa, selv om han har spenderet mere end tre milliarder kroner på at tæppebombe de amerikanske medier.

De to store sejrsherrer blev derimod Bernie Sanders og Joe Biden, der nu formelt set er de sidste to kandidater tilbage i kapløbet.

Elizabeth Warren fra Massachusetts har dog endnu ikke trukket sig, men en talsperson fra hendes kampagne oplyser til nyhedsbureauet Reuters, at Warren lige nu drøfter med sin stab, hvad hendes næste træk er.

78-årige Michael Bloomberg er en af verdens rigeste mænd. Ifølge nyhedsbureauet AP har han en formue på omkring 61 millarder dollar, hvilket svarer til svimlende 409,7 millarder kroner.

Han har blandt andet tjent sine penge på medievirksomheden af samme navn, og så var han borgmester i New York City fra 2002-2013.

Trump hoverer

Gennem det seneste stykke tid har Donald Trump og Michael Bloomberg kastet med mudder mod hinanden.

Og Trump er da allerede kommet med en analyse af Bloombergs kampagne, hvor han igen påtaler Bloombergs højde.

- Lille 'Mike' Bloomberg har lige opgivet sit kandidatur. Jeg kunne for lang tid siden have sagt til ham, at han ikke har det, der skal til, og så ville han have sparet millarder af dollar. Nu vil han hælde penge i 'Søvnige-Joes' kampagne. Det kommer ikke til at virke!, skriver Trump blandt andet på Twitter.

Bloomberg har tidligere kaltdt Trump for "en gøende karnevalsklovn".

Facebook
Twitter