Stewardesse overlevede fald på 10.000 meter

Undskyld BBC og Oprah, siger den serbiske kvinde Vesna Vulovic, som har takket nej til mange interview siden hun som den eneste overlevede et flystyrt for 40 år siden. Helt eksklusivt fortæller hun sin historie til DR .

Mange har gerne villet fortælle hendes helt særlige historie, men den serbiske kvinde har indtil nu sagt nej.

- Undskyld BBC og Oprah, siger serbiske Vesna Vulovic, der var den eneste overlevende efter et flystyrt for 40 år siden. Helt eksklusivt fortæller hun sin historie til DR.

Danmark er noget særligt

Flyet hun styrtede ned med, fløj nemlig fra København, så minderne fra København står i et særligt lys.

- Danmark forbinder jeg jo med de første 22 år af mit liv, siger den tidligere stewardesse.

Plads i Guinness Rekordbog

Flystyrtet gjorde hende til en feteret kendis og gav hende en plads i Guinness Rekordbog. Det frie fald på 10.000 meter var nemlig det længste nogensinde. Men ulykken krævede også et års genoptræning før Vesna Vulovic igen var på fode.

Politiske problemer

Da uro og krig prægede det tidligere Jugoslavien, blev Vesna Vulovics stjernestatus imidlertidig vendt til det modsatte. Da hun blev set til et politisk arrangement, fik det konsekvenser.

- Jeg fik mindre i løn og til sidst forlod jeg flyselskabet hvor jeg havde arbejdet. Jeg gik derefter på pension, fortæller Vesna Vulovic der efter ulykken sad på kontoret hos flyselskabet.

Siden har livet været lidt af en kamp for Vesna Vulovic, der stadig føler sig chikaneret af systemet på grund af hendes politiske virke.