Stigende antisemitisme i Storbritannien

Antisemitismen er i stigning i Storbritannien, advarede britiske politikere, da de i går iværksatte en ny parlamentarisk undersøgelse af problemet. En rapport viser en stigning på mere end 50 procent i antallet af voldelige angreb mod jøder i 2004.

Hærværk mod jødiske gravpaldser er hyppige i Vesteuropa. Billedet er fra rengøringen efter et hærværk forleden i den franske by Remiremont. (Foto: © Vincent Kessler, Scanpix)

Antisemitismen er i stigning i Storbritannien, advarede britiske politikere, da de i går iværksatte en ny parlamentarisk undersøgelse af problemet.

- Det berører hele samfundet og er ikke kun et jødisk problem, lige som racisme heller ikke kun er et problem for de farvede, siger Arbejderpartiets John Mann, der skal lede undersøgelsen.

En rapport fra en jødisk sikkerhedsorganisation, CST, i år viser en stigning på mere end 50 procent i antallet af voldelige angreb mod jøder i 2004.

I alt blev 532 tilfælde registreret. CST´s opgørelse omfatter alt fra overfald på enkeltpersoner og jødiske gravpladser til krænkende, anonyme e-mails og telefonopkald.

Rapportens forfattere mener at der kan ses en direkte sammenhæng mellem situationen i Mellemøsten mellem Israel og palæstinenserne, og de anti-jødiske udskejelser. Ifølge rapporten var kun 84 af episoderne motiveret af de traditionelle racistiske og ideologiske holdninger på den yderste højrefløj.