Stockholms borgmester: Os kan de ikke skræmme

Efter den formodede terror i Sverige bør svenskere ikke ændre på deres åbenhed.

Efter lastbilangrebet i Stockholm gør Stockholms borgmester det klart, at den angivelige terror ikke vil ændre på hovedstadens åbenhed.

- Vi skal stadig have en åben by. Vi skal være åbne, vi skal arbejde med integration, og vi skal sikre, at vi støtter hinanden, siger byens borgmester Karin Wanngaard fra Socialdemokraterne, Sveriges socialdemokratiske arbejderparti, til DR Nyheder.

Fire mennesker mistede livet, da en lastbil kørte ind i menneskemængder i hovedstadens gågade i går eftermiddags. I alt blev 15 kvæstet. Ni af dem er stadig indlagt på hospitalet.

Sverige har i flere år ført en meget åben flygtninge- og migrationspolitik, og det mener kritikere har givet landet problemer med parallelsamfund og ghettodannelser. Ingen kender endnu den formodede gerningsmands motiv.

Selv om gerningsmanden måtte vise sig at være en radikaliseret person med anden etnisk baggrund end svensk, skal det ikke give anledning til stigmatisering, siger Karin Wanngaard.

- Det her handler ikke om hudfarve, men om én person, som har begået et ubegribeligt angreb på det demokratiske samfund og vores frihed, siger hun.

- Os kan de ikke skræmme. Vi forsvarer alle menneskers ligeværd, siger borgmesteren.