Stoltenberg går i skjul indtil valgresultatet er klart

Den siddende norske statsminister Jens Stoltenberg sætter sig nu sammen med sine tætte medarbejdere, indtil valgresultatet foreligger.

Norges siddende statsminister Jens Stoltenberg har måske kun nogle timer tilbage som landets statsminister. Og i den tid, vil han ikke vise sig offentligt, skriver den norske avis VG.

Han ankom omkring klokken 20.30 til Folkets Hus i Oslo - en halv time inden, at valgstederne lukker - og herefter vil han afvente valgresultatet uden for offentlighedens søgelys, skriver netavisen.

Inden han trak sig tilbage holdt han en tale for sine partifæller. Her takkede han sit parti og støttepartierne.

- Kære alle sammen, hvor er det dejligt at se jer, og uanset hvordan det går, har vi lavet en formidabel valgkmap. Så der er rigtig mange, der fortjener en stor tak, sagde Stoltenberg til et hujende publikum i Folkets Hus i Oslo.

Vil ikke gå af med det samme

Ifølge meningsmålingerne ser det ud til, at Stoltenberg taber til rivalen Erna Solberg fra partiet Høyre.

Ifølge centrale kilder i Arbejderpartiet vil Stoltenberg ikke nødvendigvis proklamere sin afgang i aften, hvis det viser sig, at Høyre med de andre borgerlige partier kan samle et flertal.

Han vil i stedet afvente, om de fire oppositionspartier kan blive enige om et regeringsgrundlag. Først da vil han ifølge VG erkende et eventuelt valgnederlag, skriver avisen.

Jens Stoltenberg har sagt, at han trods de dårlige meningsmålinger stadig er optimistisk omkring valgsejren.

- Min mavefornemmelse er meget god, og jeg er grundlæggende optimistisk anlagt. Min plan er at vinde valget, sagde Stoltenberg, da han afgav sin stemme.

Solberg har tænkt på sejrstale

- Jeg har haft en formidabel valgkamp, hvor tusindvis af personer har støttet mig. Jeg synes, at vi på bør være stolte af vores demokrati efter sådan en valgkamp, fortalte Jens Stoltenberg.

Hans rival Erna Solberg har indrømmet, at hun allerede er begyndt at tænke på sejrstalen, skriver VG.

Statsminister Jens Stoltenberg har siddet ved magten siden 2005.

Valgresultaterne vil senest ligge klar tirsdag morgen, har flere medier skrevet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter