Stop for tyrefægtning i Catalonien

Så er det sikkert og vist, fra 2012 vil der ikke blive dræbt flere tyre af matadorer i Catalonien. Tyrefægtning er blevet forbudt.

Fra 2012 tilhører dette syn fortiden i den spanske provins Catalonien. For provinsen har indført et forbud mod tyrefægtning. (© Scanpix)

Fra 2012 vil det ikke længere være muligt at se matadorer i glinsende kostumer hugge spyd i kødet på levende tyre i Cataloniens sidste tyrefægter-arena, La Monumental, i Barcelona.

Lokalparlamentet har nemlig vedtaget at forbyde den ærkespanske sport - tyrefægtning. Forbuddet kommer efter dyreværns-aktivister har indsamlet næsten 200.000 underskrifter mod sporten.

Aktivisterne mener, sporten er det rene dyrplageri, fordi tyrene bliver stukket til blods gentagende gange, indtil de bliver så udmattede af blodmangel og stress, at matadoren kan komme så tæt på, at de kan give dem det endelige dødsstød.

Dalende interesse

I følge dyreværns organisationen Humane Society International, bliver 250.000 tyre dræbt på den måde hvert år, men interessen for tyrefægtning har været dalende i flere år.

Det har de også bemærket i Catalonien, hvor der i dag kun er den ene arena tilbage, som ligger i Barcelona.

Hverken spiddet eller dræbt

Når forbuddet mod tyrefægtning i Catalonien træder i kraft fra 2012, vil det stadig være muligt at købe billetter til de blodige begivenheder andre steder i Spanien, hvor der er 600 arenaer fordelt ud over landet.

Også andre steder i verden dyrkes sporten, men i lande som Portugal, bliver tyrerne hverken spiddet eller dræbt. Her går sporten ud på at udmatte tyren så meget, at den til sidste holder op med at forsøge at angribe tyrefægteren.

FacebookTwitter