Storbrande i Californien: Største tab i 84 år

Dødstallet er nu over 30, hvilket gør de massive skovbrande i Californien enkeltstående.

Flere hundrede personer er fortsat meldt savnet, mens beredskabsstyrelsen fokuserer på at få evakueret mange tusinde indbyggere. Foto: Jim Urquhart (Foto: Jim Urquhart © Scanpix)

Antallet af personer, der er omkommet i de massive skovbrande, der har raseret det nordlige Californien siden søndag aften, er nu oppe på 31, oplyser myndighederne ifølge internationale medier.

Det er det største tab af menneskeliv i 84 år som følge af et enkeltstående brandtilfælde, lyder det fra de californiske brandmyndigheder.

Robert Giordano, der er sherif i amtet Sonoma, kaldte i går situationen for en af de værste naturkatastrofer i Californiens historie.

- At redde liv er lige nu meget vigtigere end folks ejendele, sagde han.

Flere amter såsom Napa, Sonoma og Yuba er i undtagelsestilstand.

Mor brændt inde

En af dem, der gennemlever et mareridt, er Jessica Tunis, der har mistet sin mor.

- Jeg kommer til at dø.

Det var de sidste ord, Jessica Tunis hørte, før hun mistede kontakten til sin mor. Og natten til onsdag bekræftede hun over for nyhedsbureauet Reuters, at hendes 69-årige mor var fundet død i den nedbrændte vognpark, hvor hun boede.

Hør Jessica Tunis fortælle i videoen herunder:

Beredskabsstyrelsen fokuserer på at få evakueret tusindvis af indbyggere, imens flere hundrede personer fortsat er meldt savnet.

Skovbrande er ikke usædvanlige i Californien på denne tid af året – men i år har en varm og tør sommer gjort det let for ilden at tage fat og sprede sig.