Storbritannien debatterer indrejseforbud mod Trump

Et indrejseforbud til Storbritannien risikerer at gøre Donald Trump til martyr, mener britisk parlamentsmedlem.

574.000 personer har skrevet under på et forslag om at forbyde Republikanernes præsidentkandidat i USA, Donald Trump, at rejse ind i Storbritannien. (Foto: Chip SOmodevilla © Scanpix)

Republikaneren Donald Trumps opfordring til midlertidigt at forbyde muslimer at rejse ind i USA er "ekstremt farlig" og får ham til at fremstå "impulsiv og ikke-velinformeret".

Men et forbud mod at lade den amerikanske præsidentkandidat rejse ind i Storbritannien risikerer blot at gøre ham til "martyr".

Det siger det britiske parlamentsmedlem Paul Flynn fra Labour ifølge BBC under en debat i det britiske parlament mandag aften.

Parlamentsmedlemmerne drøfter et eventuelt britisk indrejseforbud mod Trump, efter 574.000 personer har skrevet under på et sådant forslag på parlamentets hjemmeside.

Når mindst 100.000 personer har skrevet under på et forslag skal det tages op til debat i Underhuset.

Trumps udtalelse kom i kølvandet på to muslimers drab på 14 mennesker i San Bernardino i Californien i december.

Ifølge Paul Flynn bør Donald Trumps "fordomme" i stedet imødegås med "rimelighed, gæstfrihed og høflighed", siger han.

- Vi risikerer at give ham rollen som martyr, som kan synes at være en fordel blandt de, der støtter ham, uddyber han.

Der er ikke lagt op til en afstemning om forbuddet i parlamentet, og både premierminister David Cameron og oppositionsleder Jeremy Corbyn har tidligere udtalt, at de ikke ønsker at se Donald Trump udelukket fra Storbritannien.

/ritzau/