Storbritannien frygter at blive forført af kinesiske spioner under G20-møde

Udsendte fra den britiske regering har fået klare instruktioner om at holde sig fra flirtende kinesere.

Kina skyr ingen midler, når det kommer til at få fat i fortrolige oplysninger, frygter det britiske parlament. (Foto: © damir Sagolj, Scanpix)

Sex er et taktisk våben, og de kvindelige, kinesiske agenter er ikke bange for at bruge det.

Nej, det er ikke en formanende replik fra en ny James Bond-film, men en alvorlig advarsel fra det britiske parlaments sikkerhedsfolk til premierminister Theresa May og hendes følges besøg i Kina forbindelse med G20-topmødet. Det skriver The Independent.

Ifølge avisen er den britiske regerings repræsentanter blevet instrueret i at være særligt opmærksomme på smukke, kinesiske agenter, såkaldte ”honningkrukke-spioner”, der vil lokke informationer ud af dem gennem sex.

Kina har ry for ikke at sky nogen midler i jagten på klassificeret information, og iblandt er altså et af de ældste trick i bogen, nemlig god, gammeldags forførelse.

Aflytning, overvågning - og gaver

Den kinesiske angrebsmanual indeholder ifølge de britiske sikkerhedsfolk dog også nyere, og – måske – mindre gennemskuelige metoder.

- Vi har fået at vide, at hvis man ikke vil ses nøgen, så skal man skifte tøj under lagnerne, fortæller en unavngiven repræsentant fra regeringen til The Telegraph.

Han understreger dermed, at det britiske følges hotelværelser højst sandsynligt bliver overvåget og aflyttet.

Repræsentanterne er desuden blevet tildelt midlertidige mobiltelefoner og e-mailkonti i forsøget på at forhindre potentielle kinesiske hackere i at tiltvinge sig adgang til fortrolige informationer.

Skulle en af de britiske repræsentanter alligevel falde for det kinesiske flirteri, gælder det om at tjekke lommerne. I 2008 vågnede et medlem af Gordon Browns følge uden sin Blackberry og sine dokumenter, efter han havde inviteret en kvinde med op på sit hotelværelse i Shanghai, skrev blandt andre The Daily Mail dengang.

Og modtager man gaver fra en kvindelig, kinesisk gæst, så er det ifølge den britiske sikkerhedsbriefing nok et udtryk for andet og mere end et ”tak for i nat”. I briefingen lyder det således, at særligt elektroniske gaver som mobilopladere eller usb-stik kan være programmeret til at stjæle værdifulde oplysninger.