Storbritanniens forsvarsminister træder tilbage efter gramseri

Upassende opførsel får Michael Fallon til at træde tilbage.

Fallon forlader sin post efter anklager om upassende opførsel. (Foto: TOLGA AKMEN © Scanpix)

Storbritanniens forsvarsminister Michael Fallon træder tilbage.

Ifølge Fallon har han han ikke levet op til de standarder, der forventes af ham.

Fallon har i denne uge indrømmet, at han i 2002 rørte ved journalisten Julia Hartley-Brewers knæ, hvilket han har undskyldt for. Det skete til trods for, at journalisten har udtalt, at det ikke var noget, hun tog skade af.

I en pressemeddelelse skriver han i forbindelse med sin afgang:

- En række anklager er de seneste dage kommet frem mod parlamentsmedlemmer- inklusive nogen om min tidligere opførsel. Mange af disse (anklagerne red.) har været falske, men jeg accepterer, at jeg tidligere ikke har levet op til den høje standard, som vi forventer i Forsvaret, som jeg har den ære at repræsentere.

Se brevet her:

Fallons opsigelsesbrev.

Premierminister Theresa May har accepteret Fallons afskedigelse:

- Jeg anerkender den karakteristiske og seriøse måde, hvorpå du har overvejet din position, og at du vil være et eksempel for dine underordnede, kvinder og andre, lyder det i brevunderskrevet af premierministeren stilet til Fallon, hvor hun også understreger, at Fallon har gjort et eksemplarisk job som minister i sine 3,5 år på posten.

Journalist er meget chokeret

Michael Fallons afgang kommer ligeledes, efter at der er kommet massivt fokus på de seksuelle krænkelser, der angiveligt skulle være udført af ministre og parlamentsmedlemmer.

Blandt andet er der blevet iværksat enintern undersøgelse af handelsminister Mark Garnier, der angiveligt skulle have kommet med seksuelle kommentarer til sin sekretær.

Den britiske premierminister, Theresa May, har allerede meddelt, der er brug for at ændre kulturen i det britiske parlament.

- Alle os, der arbejder i Underhuset, bør være agtpågivende og være opmærksomme på, hvordan vi omtaler hinanden. Og vi skal vise kvinder den respekt, de fortjener, når de er ude, sagde hun i sidste uge under en spørgetime i parlamentet.

Nu er den første minister så røget efter det massive fokus på krænkelser. Journalisten, der blev udsat for gramseriet, forstår dog slet ikke, at Michael Fallon har måtte lade sit ministerliv.

- Jeg er meget chokeret. Hvis det er på grund af knæ-gate, at han rørte mit knæ for 15 år siden og mig, der ikke havde noget problem med det, så er det her den mest absurde ministerafgang fnogensinde, siger Julia Hartley-Brewer til Sky News.

Facebook
Twitter