Storbritanniens premierminister: Vi skal levere Brexit

Den britiske premierminister, Theresa May, fastslår over for sin regering, at tanken om en folkeafstemning er udelukket.

Premierminister Theresa May mødes med sin regering på sit landsted for at diskutere fremgangsmåden ved Brexit. AFP PHOTO / POOL / Stefan Rousseau (Foto: © STEFAN ROUSSEAU, Scanpix)

Den britiske premierminister, Theresa May, siger til medlemmer af sin regering, at de er nødt til at sikre Storbritanniens udmelding af EU, populært kaldet Brexit.

De skal ifølge premierministeren altså udelukke tanken om en ny folkeafstemning og ethvert forsøg på at blive i EU gennem bagdøren.

Udtalelsen kommer forud for et uformelt regeringsmøde for nøgleministrene på Chequers, som er premierministerens landsted nordvest for London.

Aftale om det indre marked

På mødet skal ministrene drøfte alle aspekter ved Brexit og Londons fremtidige forhold til EU, oplyser BBC.

- Vi må fortsætte med at være meget klare og understrege, at Brexit betyder Brexit, og vi vil gøre det til en succes, siger Theresa May i en erklæring til sine ministre.

Forud for mødet på Chequers skriver britiske medier, at finansminister Philip Hammond angiveligt ønsker at forhandle en aftale på plads med EU, som kan sikre, at briterne forbliver en del af det indre marked.

Kommissær tvivler på Brexit

EU's kommissær for digital økonomi, Günther Oettinger, sagde tirsdag, at han tvivler på, at Brexit bliver gennemført.

Kommissæren siger, at han er klar over, at den britiske folkeafstemning i juni var bindende, men at han alligevel tvivler på briternes farvel.

- Det er muligt, at opinionen vil ændre sig, hvis den økonomiske situation bliver forværret som følge af Brexit-afstemningen. Under alle omstændigheder ville jeg ikke satse meget på, at Brexit bliver gennemført, sagde Günther Oettinger til den tyske avis Bild.

For at få sat gang i udmeldelsesprocessen må artikel 50 i Lissabontraktaten udløses. Derefter tager det to år, før Storbritannien er udmeldt.

Den britiske premierminister har sagt, at hun ikke vil aktivere artikel 50 i år.

/ritzau/Reuters